כאבים בשוקיים בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/01/2017 | 14:16 | מאת: אוריה

אני בן 18. לפני כ-3 שנים רצתי 10 ק"מ בשני מירוצים , וכאבו לו שני השוקיים בזמן הריצה ב קילומטר ה-8-9 בצד החיצוני שלהם. הלכתי לאורטופד והוא רצה שאני יעשה מיפוי עצמות, לא הקשבתי לו. הלכתי , קניתי נעליים מקצועיות ב-800 שקל שמותאמות לכך רגל שלי ,כי חשבתי שזה כואב לי בכלל ריצה לא נכונה. מכיוון שהמשיך לכאוב לי וזה רק התדרדר החלטתי לנוח בבית ו להפסיק לרוץ מרחקים ארוכים. כעבור שנתיים וחצי התחלתי שוב לרוץ , ואחרי כשני קילומטר כאב לי ממש עד כדי כך שבקושי הצלחתי ללכת. הלכתי לאורטופד והוא אמר לי לעשות מיפוי עצמות. בלית ברירה, עשיתי מיפוי עצמות והתוצאות הן:ממצאים: בבדיקת השלד כולו - נראית קליטה תקינה בשלד האקסיאלי. נראית הדגשה קלה של הברכיים וכפות הרגליים. הקליטה בשוקיים נראית תקינה. אין עדות לקליטות מוקדיות בשוקיים. שאר השלד תקין. סיכום: מיפוי העצם מדגים הדגשה קלה של הברכיים וכפות הרגליים. אין עדות לקליטות מוקדיות בשוקיים והקליטה בהן אינה מוגברת באופן בולט. מיפוי זה הוא מיפוי עצם ראשון במכוננו. מה זה אומר? אם אפשר הסבר בבקשה ומה עכשיו אני צריך לעשות כדי שלא יכאב לי יותר. תודה רבה ויום טוב.

08/01/2017 | 21:44 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אוריה. יכולים להיות מספר גורמים לכאבים מסוג זה, בניהם: שברי מאמץ, דלקת של מעטפת העצם (Shin splints), תסמונת מדור כרונית. יתכן וכיוון שהמיפוי היה תקין מדובר בתסמונת מדור כרונית. יש לפנות לאורתופד\מומחה ספורט ע"מ להגיע לאבחנה או להשלים את הבירור.

14/01/2017 | 19:51 | מאת: אוריה

תודה רבה על הייעוץ ד"ר.

29/01/2017 | 15:12 | מאת: אוריה

שלום ד"ר. הייתי אצל אורטופד והוא אמר שמכיוון שהצלחתי לרוץ 10 ק"מ זה כנראה לא תסמונת המדור , כי אם היה לי את תסמונת המדור לא הייתי מצליח לרוץ 10 ק"מ. אך לפי דעתי מה שאני מרגיש עונה על כל הפרמטרים של תסמונת המדור.. מה עוד זה יכול להיות אם זה לא שבר מאמץ?(האוטופד אמר שזה לא שבר מאמץ) יכול להיות שזה קשור לפלטפוס רק? כי עכשיו הוא אמר שיש לי פלטפוס. האורטופד שלח אותי לרנטגן.. תודה רבה.

29/01/2017 | 15:14 | מאת: אוריה

אולטרה סאונד לא רנטגן..

30/01/2017 | 22:07 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

יתכן והבעיה גם קשורה למבנה כף הרגל. בUS של השוק ניתן לראות לעיתים את הבקע של השריר דרך המעטפת שלו. במידה ואין אבחנה אני ממליץ ללכת להיבדק אצל מומחה ספורט ולבדוק לחצים במדוק בזמן מאמץ ע"מ להגיע לאבחנה ברורה אם יש בעיה כזו או לא.

30/01/2017 | 22:29 | מאת: אוריה

סבבה תודה רבה.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים