קוליטיס אצל תינוקת יונקת

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

28/05/2013 | 17:06 | מאת: יעל

שלום, ביתי בת החצי שנה מדממת כבר 3 חודשים בקקי. יונקת באופן מלא. בתחילה לא התרגשנו והורדתי מוצרי חלב וסויה אך לא עבר. בהמשך (בעיקבות טיפול אייפק) הוספנו גם תירס, פרות הדר, אגוזים, סומסום דגים ביצים גלוטן ועוד ועדין המצב נמשך. במקביל גם פנינו לגסטרואנתולוג ילדים מומחה, האבחנה שלו היא קוליטיס במעי הגס עקב רגישות לחלבון כלשהו העובר בחלב אם (שקשה מאד למצוא איזה). הוא המליץ להמשיך בהנקה לאור החיוניות שלה, העליה במשקל וההמוגלובין (שלא ירד מידי). בנוסף ייעץ לי להתחיל לתת לה מוצקים פעם בשבוע. לאחר חודש, שהקפדתי באדיקות על הדיאטה החריפה, נראה שיפור אך הדימום נמשך, התייאשתי וטרפתי מכל הבא לפה...למחרת כבר נראה דימום רב בהרבה. באותו היום גם הגיעו תוצאות ההמוגלובין הנמוכות (9) ונראה שלא עלתה במשקל בשבועיים האחרונים. עם זאת, היא ממשיכה להיות חיונית. התחלנו לתת לה ברזל. המוצקים שטעמה כוללים את הכתומים, כי חברה ייעצה לי שהם בעלי סגולות ריפוי של רירית המעי. התחלנו השבוע גם ציר עצמות בהמלצת נטורופטית(בלי חומץ וירקות). כרגע הקולות מבחוץ וגם מהרופאה הם לנסות לתת לה תחליף חלב המבוסס על חומצות אמינו בלבד, לנסות לשבוע ואז לחזור להניק...אני נמנעתי מזה עד כה כי שבוע בלי ציצי יאמלל אותי ואותה עד מאד במיוחד מהסיבה שהיא מסרבת למוצץ ובקבוק... ובלי כל קשר אני לא רואה בזה פיתרון כי הרגישות לא תעלם. רציתי לדעת - האם טיפול הומאופתי יכול לטפל בבעיה? מחפשת הומאופת שמכיר את המצב וטיפל בו, האם אפשר לקבל המלצות? תודה מראש, יעל

טיפול הומאופתי מאד יעיל בתינוקות ויכול לפתור מצבים כאלה במהירות. חבל מאד להפסיק הנקה וכדאי למצות קודם טיפול הומאופתי. הומאופתיה איננה כוללת התמחויות עפ"י סוגי בעיות. הומאופתים שרשומים באתר האגודה ההומאופתית הם כאלה שלימודיהם והכשרתם בדוקים ומאושרים. אפשר לחפש הומאופת באתר האגודה עפ"י אזורי מגורים. אני נמצאת בטבעון ובגבעתיים. כל טוב עירית

מנהלי פורום הומאופתיה