מדוע רופאים MD עוסקים בהומאופתיה ?

דיון מתוך פורום  הומאופתיה

02/08/2011 | 21:58 | מאת: עמיר

אינני מצליח להבין מה גורם לרופא אשר התחנך על ברכי הרפואה הנאורה לעזוב את מקצועו ולטפל בשיטות הומאופתיות חשוכות והזויות. אמירות כמו "מים עם זכרון" , "גודל העוצמה כגודל הדילול", "מה שנותר במים לאחר הדילול הנו רוח ולא חומר" בודאי אינן מתאימות לתפיסת העולם של אנשים מבריקים עם ציון פסיכומטרי מעל 750 אשר צברו מעל 10 שנות חינוך אקדמי במוסדות מכובדים. גם העובדה שבמשך 200 שנה לא הצליחו להעמיד ניסוי קליני אחד המוכיח בצורה מדעית סטטיסטית ייתרון הרמדי ההומאופתי על פלצבו,אמורה היתה לדחות אנשים מסוגם מעיסוק באמונות טפלות, כשפים ורפואת אליל זו. ובכל זאת, יש מספר לא קטן של רופאים (MD) המציעים טיפול הומאופתי בארץ ובעולם. יותר מזה, פרופסור רפי קרסו (הנערץ עלי בשל חוכמתו ,יושרו והידע העצום שיש לו) ממליץ מדי פעם בתוכניתו ברדיו 103FM על טיפול הומאופתי.ניתן למצא דוגמאות באתר של רדיו 103FM. קשה לי להאמין שכל אותם רופאים (שללא ספק מבינים היטב הומאופתיה מהי) בחרו בדרך זו מתוך פופוליזם\הליכה עם הטרנד או משיקולים זרים אחרים. אני באמת מכבד אותם יותר מדי מכדי להאמין בזאת. גם אינני מוכן לקבל הסברים כמו "לאחר שנים של עיסוק ברפואה קונבנציונלית החליטו לרפא את החולה ולא את המחלה" או "הגיעו למסקנה שצריך לרפא את המחלה ולא להסתיר אותה" ושאר קלישאות הנשלפות על ידי חסידי הכת ההומאופתית. מהו אם כן ההסבר לתופעה תמוהה זו ?

אתה באמת רוצה לשמוע?...... כל הרופאים שאני מכירה שעוסקים בהומאופתיה הגיעו לזה עם ראש פתוח ועם הבנה שהרפואה לא פותרת מצבים רבים מדי. רוב הרופאים הללו הם אנשים מאד חכמים וישרים עם עצמם ועם המקצוע אותו הם בחרו. כל טוב עירית

04/08/2011 | 20:25 | מאת: עמיר

תודה עירית, פניתי למספר רופאים שעשו את ההסבה ובאופן די חשוד לא קיבלתי עד היום כל תשובה. על מנת שבכל זאת אקדם במשהו את הידע שלי, אשמח אם תתני לי הפניה (לינק) למספר מחקרים קליניים רציניים, בעלי סמיות כפולה ומובהקות סטטיסטית המוכיחים את יתרון הרמדי ההומאופתי על פלצבו. אני לא מתכוון לעדויות אנקדוטיות או ניסויים של 5 משתתפים וכו'. בתודה מראש, עמיר.

06/08/2011 | 23:55 | מאת: גבי

שלום רב עמיר! אשמח אם תצפה בתוכנית שאני מצרף כאן זה יסביר לך הרבה דברים, זה לא יהיה לך קשה לקבל את הדברים כי אתה חלק מהרעיון של אותה תוכנית,מפרסם את השאלה "התמימה" שלך במספר לא מבוטל של פורמים בכדי להטות את דעת הציבור על הומאופתיה. תרגיל ידוע ולהלן סרטון שמחזק את התרגיל שלכם! http://health.walla.co.il/?w=/7802/1843662 בהצלחה גבי

07/08/2011 | 22:54 | מאת: עמיר

שלום גבי, קודם כל תקח כוס מים ותרגע(אפשר גם רמדי..) אין פה שום קונספירציה ואני לא שייך לשום חברת תרופות.אני אדם פרטי לחלוטין שמנסה להבין דבר או שניים. מאחר ועד היום לא קיבלתי תשובות מאנשי רפואה בנושאים אלו, פניתי לפורומים. אנסה להסביר מה מטריד אותי. כששמעתי שהרמטכ"ל קיבל ברכה מהבאבא ברוך הרמתי גבה, כששמעתי שחברי כנסת הולכים להתייעץ עם הרב איפרגן הרנטגן, עם נומרולוגים אסטרולוגים ושאר עכו"מ, כבר הרגשתי אי נוחות אולם, כאשר נתקלתי ברופאים הנחשבים בעיני לאנשים חושבים ומשכילים ושאינם חשודים כנבערים מדעת, הפונים להומאופתיה או ממליצים על טיפול הומאופתי - התחלתי לאבד את האמון באנשים. ההומאופתיה מבוססת על הנחות הזויות ומעולם לא הוכחה כיעילה בשום צורה שהי. אני פשוט לא מצליח להבין איך רופא MD מסוגל לצודד בגישה כל כך מיסטית וחסרת רציונל. אני גם לא מסוגל להאמין שיש רופא או רוקח מוסמך המאמינים שלמים יש זכרון... ולכן, אני עושה כל שביכולתי על מנת לקבל תשובה משכנעת. בברכה, עמיר.

15/10/2011 | 10:18 | מאת: איילת גושן, הומאופתיה קלאסית

שלום, ד"ר מונטנייה, זוכה פרס נובל בחקר האיידס - ללא ספק אישיות וחוקר ברמה חקר, לא למען ההומאופתיה, אלא למען עניין אחר דילולים גבוהים (הומאופתיים). אין לי עניין להיכנס לכל דיון איתך. עירית עושה זה במקצועיות ובטוב טעם ותודה לעירית! פקח את עיניך. השתמש רק במה שמתאים לך. הנח לאנשים אחרים לבחור במה שמתאים להם ועוזר להם ואני מאחלת לך בריאות שלמה בכל הרמות! איילת גושן, הומאופתיה קלאסית

מנהלי פורום הומאופתיה