התקנת התקן - צוואר רחם חסום

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

28/09/2014 | 13:26 | מאת: שרון

שלום, אני אחרי 3 לידות וגינליות. יש גם לציין שלאחר הלידה האחרונה, עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שאריות שלייה מהרחם. לאחר הפעולה, אובחנו הדבקויות רבות ברחם. נסיון להתקין התקן תוך-רחמי מסוג NOVA-T לא צלח כיוון שצואר הרחם סגור. רופא הנשים שלי ייעץ לי לבצע פעולה של הרחבת צוואר הרחם בהרדמה ובמהלכה יותקן גם ההתקן. שאלתי היא האם התקנת ההתקן היא פעולה שדורשת מיומנות גבוהה ויתכן שרופא אחר כן יצליח לבצע, ללא הרדמה? תודה, שרון

אפשר לנסות עם הרחבה תרופתית ( ציטוטק ) של צוואר הרחם, ללא הרדמה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים, פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038 פקס: 036704158

מנהל פורום צוואר הרחם