סרטן צוואר הרחם cin 3

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/10/2019 | 10:17 | מאת: אורית

שלום רב, לאחר בדיקת פאפ שתוצאותיה לא היו תקינות הופניתי לקולו סקופיה ומשם לקוניזציה . בקוניזציה הראשונה התוצאות היו : High grade SIL (cin 3) with endocervical glands involvement . P16 is positive in tumor cells. Ki67 is positive in 100% of tumor cells. Endocervical edge of specimen is focally involved by tumor. Lower lip wide excision: The specimen presents 2 HPV related lesions. A.high grade SIL (CIN 3) B.invasive adenocarcinoma of cervix , endocervical type . Tumor maximal length : 0.4cm Tumor maximal depth of invasion :0.25 cm Both lesions involve the surgical edges of specimen . *p16 is positive in tumor cell of both lesions . בעקבות תוצאות אלה הומלץ על קוזיציה נוספת. ובהמשך על כריתת רחם . שאלותיי הן : 1.האם מדובר בגידול ממאיר ? 2.האם אצטרך לעבור טיפולים כימותרפיים נוסף על כריתת הרחם ? 3. מהם סיכויי ההחלמה מנתונים אלה ? ( ייתכן ששאלותיי מצביעות על חוסר בקיאות בחומר .. פשוט ״איבדתי״ קשב מול הפרופסור לאחר המילים הראשונות ) אודה לתשובותיך .

ממליצה לך לעבור הערכה וטפול אצל גניקואונקולוג ולא בפורום אינטרנטי. מאחלת לך החלמה מהירה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם