שאלה בנוגע לקוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

26/07/2019 | 16:39 | מאת: שירה

ד״ר שלום, לאחר קולפוסקופיה ופאפ לא תקינים (נלקחה ביופסיה)נאמר לי שעליי לעבור קוניזציה. מאחר ואין מספעק מידע מבקשת לשאול אותך מספר שאלות: 1. האם קוניזציה היא כריתת צוואר הרחם במלואו כך שלא יהיה לי יותר צוואר רחם? או שצוואר הרחם כן יישאר? 2. מהו הסיכוי להישנות נגעים טרום סרטניים אחרי קוניזציה, בהנחה שמדובר במצב cin 2/3 ? האם אחוזי ההצלחה גבוהים? אני קוראת בפורומים על נשים שעברו זאת מספר פעמים וזה קצת מלחיץ.. 3. מה הסיכון להיצרות צוואר הרחם וללידות מוקדמות/הפלות לאחר קוניזציה? האם מדובר בסיכון נדיר או שמא היצרות ולידה מוקדמת שכיחות מאוד לאחר קוניזציה? 4. אני 4 ימים לאחר לקיחת ביופסיה ואמורה לקבל וסת אבל מרגישה כאבי בטן תחתונה מידי פעם ודימום ממש מועט בשונה מהוסת שאליה אני רגילה. האם יכול להיות שביופסיה (לפני קוניזציה!!) גורמת להיצרות צוואר רחם כך שהדימום של הוסת מועט?? ובכלל כמה זמן זה תקין שיהיו תופעות של לקיחת ביופסיה? אודה לתשובתך,

1. קוניזיצה היא ביופסיה נירחבת בצורת קונוס. 2. ברב המקרים הבעייה נפתרת. 3. ההצרות היא סבוך נדיר. לידה מוקדמת גם היא לא שכיחה והיא בקורלציה לגודל הקוניזציה: קוניזציה גדולה- הסכון עולה. 4. לא סביר. התופעות נמשכות כחודש לאחר הטפול. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

29/07/2019 | 07:22 | מאת: שירה

תודה דר

מנהל פורום צוואר הרחם