הסבר לארוע שקרה בלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/07/2009 | 15:11 | מאת: מ

שלום, לפני כשנה וחצי ילדתי, והיה לי משהוא בלידה שמטריד אותי, מכיוון שהרופאים לא הסבירו כתוצאה ממה זה קרה, ואני חוששת שזה יקרה שוב בלידה הבאה. אשמח אם תוכל לעזור לי: ילדתי לידה רגילה, ללא אפידורל מאחר ולא הספיקו לתת לי. מפתיחה של סנטימטר לעשרה סנטימטר עברה שעה וחצי, ואז התחילו צירי לחץ שנמשכו שעתיים, נורא קשות, שבסופם ילדתי (ללא ואקום וכדומה). מרגע שילדתי, הדופק שלי היה מאוד גבוה, והגיע עד ל-170, במשך שעה שעתיים. הייתי מאוד חלשה ולא יכולתי לשבת. רק לשכב. קרדיולוג בדק אותי ואמר שהכל בסדר. נתנו לי כדור לסדר את הדופק, ולאחר שעה בערך הוא הסתדר. רק שאז ההמוגלובין התחיל לרדת. והגיע עד ל - 7.4 .(במהלך הלידה ההמוגלובין היה תקין.) הייתי בהשגחה, ונתנו לי מנת דם, ןרק לאחריה זה הסתדר. ואז שוחררתי למחלקה הרגילה. שאלו אותי אם יש לי בעיות של קרישת דם, ובדקו לי כמה פקטורים, כי חשבו שהקרישה איטית, אך לא מצאו בעיה. ביקשו ממני להמשיך מעקב אצל המטולוג. כמה חודשים אחרי הלכתי להמטולוג, הוא עשה לי בדיקת תפקודי קרישה ולא מצא בעיה. הוא לא ידע להסביר לי את התופעה. (אציין שהרופאים התפלאו כי הם אמרו שזה לא היה נראה שדממתי בצורה חריגה). ההריון היה תקין, אני אישה בריאה (בת 33) זוהי לידה ראשונה, ואני ממש הייתי רוצה לדעת למה זה קרה, כי אני ממש מפחדת מהלידה הבאה, שזה יקרה שוב או שיהיה יותר גרוע. גם הגניקולוג שלי לא ידע להסביר וגם לא רופאת המשפחה. אך האם יש דברים נוספים שעלי לבדוק? אני רוצה להוסיף שבשעת הלידה הייתי חולה, יומיים לפני הלידה הייתה לי שפעת עם שיעול חזק, ובגלל שחששו שזה יתפתח לדלקת ריאות אישפזו אותי, ונתנו לי אנטיביוטיקה, והייתי מחוברת לאנפוזיה. כלומר במהלך הלידה הייתי עם חום ואנטיביוטיקה. האם זה מסביר את זה? גם אוסיף שמכיוון שהלידה הייתה ללא אפידורל אני הייתי נסערת, פחדתי מאוד וכאב לי מאוד ואולי זה מסביר את הדופק המהיר? אך מה הקשר לירידת ההמוגלובין? אודה מאוד על תשובה, או על כיוון שלא חשבתי עליו. תודה!

הלידה שלך מוגדרת כלידה חטופה, אחד הסיבוכים בלידה מהירה "חטופה" כזאת הוא חוסר התכווצות מתאימה של הרחם ודימום מוגבר גם אם לא מעריכים זאת נכון, אין להתנבא לגבי הלידה הבאה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה