נואשת.... עזרה דחופה!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/05/2009 | 19:59 | מאת: רבקה

אני בהריון, שבוע 20 , עובדת כגננת בצהרון כחמישה חודשי עבודה. לקראת סוף חודש חמישי לעבודתי חליתי עקב שינוי חום גוף קיצוני מגבוה לנמוך מאוד, דלקת בדרכי השתן, דלקת בשקדים, כאבי גב תחתון עזים בצד שמאל, כאבי בטן תחתונה ואף כאבי רגליים (רגללים וכפות רגליים). עד עכשיו לא חזרתי לעבודה, מכיוון שכל פעם צץ משהו אחר, כגון לחץ דם נמוך, כדוריות דם לבנות, המגלובין נמוך (10 וזאת לאחר הכפלת כמות כדורי ברזל + נוזל עירוי ששמים לי בבתי חולים), סחרחורות והתעלפויות מרובות לאחרונה והמלצה להתחיל טיפולי פיזיותרפיה. נשלחתי מרופא נשים, מיון דחוף,רופאת משפחה למיון כ 4 פעמים ומתוכם אושפזתי פעמיים ( כל פעם בערך שלושה ימי אשפוז). ברצוני לדעת מספר דברים: 1. האם אני אהיה זכאית לשמירת הריון מטעם ביטוח לאומי במידה והרופא יאשר זאת ( רופאת נשים המליצה עוד על שבועיים ימי מחלה לפחות לעת עתה ולא תהיה לה בעיה להמליץ על שמירת הריון). 2. האם המעסיקה יכולה לפטר אותי? (היא טוענת שכן משום שחופשי המחלה שלי הסתיימו אצלה ובכך נגמרו יחסי עובד מעביד וכי אם לא אחזור זמהרה מבחינתה התפטרתי)? 3. האם חופש מחלה/שמירת הריון נחשבים לוותק בעבודה? כלומר אם חופשי המחלה שלי אני אגיע כבר לחודש שישי מבחינת ימי עבודה, כי אם כן הבנתי שהיא לא תוכל לפטר אותי, כי אסור לה לפטר אותי אחרי שישה חודשי עבודה? המון במון תודה וסליחה על הצפת שאלות. שיהיה שבוע מקסים ושוב תודה

09/05/2009 | 23:36 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום רבקה כל השאלות שאת שואלת אינן בתחום ההתמחות של חברי הפורום. את צריכה להפנות אותם לפורום המתאים בביטוח לאומי. ניתן גם דרך האתר שלהם. אנו עוסקים בעניינים רפואיים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה