שאלה דחופה מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/03/2009 | 13:13 | מאת: שירלי

שלום רב,אני בת 25 בריאה בד"כ,עבר רפואי תקין שלי ושל בעלי בדיקות גנטיות תקינות אני בהיריון שבוע 12 ו-4 ביצעתי שקיפות עורפית והתוצאה הייתה גרועה לחלוטין הממצא היה בצקת כללית סביב כל פלקי הגוף מ"מ 5.8 בעקבות הממצא החריג החלטתי לבצע בירור וביצעתי בדיקת סיסי שיליה,טרם קיבלתי תשובה אך הדבר נורא מטריד אותי. האם למרות הממצא הזה יכול לצאת תינוק בריא? האם להערכתך התוצאה היא חד משמעית וברורה כדי להבין שהעובר פגום. אם אין שום בעיה גנטית ממה זה יכול ליהיות? אודה בתגובתך ובתשובות

01/04/2009 | 14:01 | מאת: ד"ר אריה שחר

שקיפות עורפית הינה בדיקה סטטיסטית - מדברת על סיכונים ולא תוצאות ב 100% ביצעת סיסי שליה לשלול בעיה כרומוזומלית בנוסף צריך לשלול בעיה של זיהום - לשלוח בדיקות למחלות זיהומיות כמו כן מומלץ אקו לב עוברי עקב העליה בסיכון לבעיה לבבית וכן סקירת מערכות מקיפה בנוסף לכל אלה ישנן בעיות גנטיות שמתוארות עם שקיפות עורפית מוגברת שאת רובן לא ניתן לאתר בבדיקות טרום הריוניות

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה