FL

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2007 | 10:55 | מאת: יעל

שבוע 39. פניתי לרופא נשים עם ממצאי האולטראסאונד הבאים: 1. גיל הריון על פי וסת אחרון :36+6 BPD= 96 (תואם שבוע 39+2) FEMUR=68 (תואם שבוע 34+6) HC=341 (תואם שבוע 39+2) AC=351 (תואם שבוע 39) הערכת משקל: 3.410 ק"ג. 2. גיל הריון על פי וסת אחרון :38+2 BPD= 98 (תואם שבוע 41+0) FL=74 (תואם שבוע 37+5) HC=349 (תואם שבוע 39+6) AC=365 (תואם שבוע 40+5) הערכת משקל: 3.600 ק"ג. חשוב לציין כי הפערים בגודל הראש נמצאו כבר בשבוע 31, ונערכה סקירה מכוונת למוח שנמצאה תקינה. במעקבי גדילה עד שבוע 36, לא נמצאו פערים משמעותיים באורך הירך. רופא הנשים הלחיץ אותי ואמר כי פערים באורך הירך מהווים סימן לתסמונת דאון. האם פערים אלו מספיק גדולים? באיזה אחוזון נמצא העובר, כשיש פער של שבועיים? האם משווים את אורך הירך לגיל ההריון או לשאר אברי הגוף? ( המדידות נעשו במכשירי אולטראסאונד שונים. ). תודה ושבת שלום.

13/04/2007 | 14:26 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי יעל. לתסמונת דאון קיימים מספר סמנים סונוגרפיים אשר כל אחד מהם וגם כולם יחד אינם מספיקים כדי לאבחן בודאות. מקובל שאם קיימים שני סימנים "רכים" הדבר מהווה אינדיקציה לדיקור מי שפיר. ירך קצרה הינה אחד מאותם סימנים רכים אך לרוב מדובר בהפרש גדול משבועיים בין אורך הירך לגיל ההריון אחרת כנראה שמדובר בוריאציה של הנורמה. סימנים "רכים" נוספים הם למשל מוקד אקוגני בלב, הרחבת אגני כליות או ריבוי מי שפיר. איני יודעת אם ביצעת שקיפות עורפית ותבחין משולש אך הבדיקות הללו בהחלט יכולות לסייע בהערכת מידת הסיכון. כל אחד מהפרמטרים מושווה לגיל ההריון ולא לאחרים. מבחינת גודלו של עוברך, נראה כי הוא מעט שמנמן, סביב אחוזון 60-70. הבדל של- קטן בשבועיים בכל הפרמטרים יחד יתן הערכת משקל סביב אחוזון 20-30 אך תשובה זו הינה כללית וחשוב לבדוק כל מקרה לגופו. בהצלחה, שבת מנוחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה