גוש ליד צלקת ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/10/2016 | 09:54 | מאת: לירון

שלום. עברתי 3 ניתוחים קיסרי ים כאשר האחרון היה לפניי שנה. כבר בניתוח הראשון שהיה לפניי 8 שנים היה לי גוש כואב . לטענת רופאים שונים מדובר בצבר של תפרים או אנדומטריוזיס. עד כה הכאבים היו הולכים ובאים כאשר רובם היו במחזור. או ביוץ. לפניי כשנה שמתי התקן מנחושת ודימום של מחזור התארך ואיתו הכאבים לפעמים עד שהדימום נגמר הביוץ מתחיל לפני 3 שבועות הייתי אצל רופא ששוב אמר שזה צבר של תפרים לפי המיקום שזה נמצא. הוא נגע בזה . ועשה אולטראסאונד פנימי לבדוק התקן . יכול להיות שצבר של תפרים יחזיק 8 שנים? איך יכול להיות שאין לי 3 גושים ?האם תופרים כל פעם באותו מקום. במשך 3 שבועות המקום כואב מן כאב של דקירות משיכות כאלה. במיוחד כשקריר בבוקר . בד לפעמים מגרה את זה יותר. ואילו חום מפחית את הכאב. כגון רחצה במים חמים. או טראומיל. העור באותו מקום חום יותר. כהה יותר. זה ככה כבר 8 שנים. אציין שבמהלך הניתוחים הקיסרים לא התעסקו עם זה. ובמהלך הריונות זה כמעט לא כאב מה זה יכול להיות ? האם זה שכיח?

25/10/2016 | 21:17 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

התפרים מהניתוח היו אמורים להיספג מזמן, אך יתכן באמת כי מדובר שארית של קשר של חוט שלא נספג. אם עדיין יש לך ספק אם אכן קשר או שמדובר באנדומטריוזיס בצלקת כדאי לבצע אולטרסאונד לאזור הכאב בצלקת .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה