לידה נרתיקית לאחר קיסרי- מה הסיכוי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/07/2016 | 12:47 | מאת: חוה

לידה קודמת ילדתי בקיסרי. בעברי לידה וגינלית אחת. הריון נוכחי החל 18 חודש לאחר הניתוח. הערכת משקל של העובר היא גבוהה- 4.0 קילו בשבוע 39. האם תתאפשר לי לידה נרתיקית? אם הלידה תתחיל עם ירידת מים בלי צירים (יש לי נטייה לזה) - מה הסיכוי שייתנו לי ללדת רגיל?

02/08/2016 | 23:04 | מאת: ד"ר הילה שרעבי

שלום וברכה, כעקרון אין התווית נגד מוחלטת לניסיון לידה נרתיקית סיכויי ההצלחה נעים סביב 60-70% עובר מעל 4 קילו מהווה התווית נגד חלקית לאור סיכון גבוה יותר לקרע של הרחם. אם יש ירידת מים ואינך נכנסת ללידה ספונטנית יש בעיה עם עידוד הלידה עם פיטוצין - גם לאור חשש לקרע של הרחם בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה