דלקות חוזרות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/11/2020 | 13:23 | מאת: נעמי

בהריון, שבוע 12. מזה 3 תרביות שתן עוקבות עם דלקת בדרכי השתן כולם E.coli מועדי תרבית: 29.9, 22.10, 12.11. טופלתי פעמיים ע"י זינט למשך 7 ימים 500 מ"ג. כעת שוב תרבית עם דלקת (12.11). הדלקות ללא תסמינים. רופא המשפחה אמר שלא יתן שוב אנטיביוטיקה כי אי אפשר כל ההריון לקחת וכי אין תסמינים. אמר מה עליי לעשות?

זה מורכב. אם הדלקות מאותו חיידק ואינך סימפטומטית יש חילוקי דעות. אופציה אחת היא לתת טיפול בתכשיר אחר או באותו תכשיר לזמן ארוך יתר (אבל קיבלת לשבוע אז פחות רלבנטי). לגבי טיפול קבוע בהריון - הוא ניתן כשיש דלקות חוזרות סימפטומטיות ולכן אינך מתאיהמ לזה. נסי תכשיר אחר ואם לא יעבוד ואינך סימפטומטית אין צורך בטיפול נוסף.

18/11/2020 | 11:13 | מאת: נעמי

תודה רבה על תשובתך ד"ר! הרופא נתן הפעם מונורול 3 גרם באבקה חד פעמי. בעלון לצרכן כתוב שהתרופה אינה מומלצת לאנשים שמשקלם מתחת ל 50 ק"ג. אני שוקלת 40 ק"ג. האם מקובל בכל זאת לקחת את כל המנה? המון תודות!

כן

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה