לחץ דם גבוה אחרי קיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/08/2020 | 16:08 | מאת: שירלי צוק

שלום ילדתי בניתוח קיסרי לפני שבוע. יום לאחר הניתוח החלו לחצי דם גבוהים שהגיעו פעמיים ל 177/110 ולאחר מתן כדור ללחץ דם התייצבו וירדו ל 140/85 ואז עלו עוד פעם והתייצבו שוב. כרגע בבית עם כדור ללחץ דם וערכים תקינים לחלוטין. יומיים לאחר הניתוח נלקח איסוף שתן ויצא חלבון 400. לדברי הרופאה שטיפלה בי זה תקין ללאחר לידה ובנוסף בדיקות מעבדה תקינות ולכן לא ניתנה אבחנה של רעלת הריון אלא רק אבחנה של לחצי דם גבוהים. שאלתי היא האם אכן תקין יומיים לאחר לידה רמת חלבון 400 והאם באמת זו אינה רעלת? יש לציין כי לא היו לחצי דם בהריון ולא היתה רעלת בהריון

06/09/2020 | 11:36 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

שירלי שלום, יש קושי בהתייחסות לחלבון בשתן לאחר הלידה, אולם קיום חלבון בכמות כזו מחשיד. זה לא ישנה את המעקב אך דורש המשך בירור בהמשך לשלילת בעיה כלייתית במידה והפרשת החלבון בשתן נמשכת. בכל אופן כרגע יש צורך בעיקר במעקב ל"ד הדוק. במידה וכאבי ראש/ טישטוש ראיה/ כאבים ברום הבטן או ל"ד מעל 150 סיסטולי או 90 דיאסטולי יש לפנות לבדיקת רופא או למיון. מזל טוב ורפואה שלמה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה