שיבוש הורמונלי- שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/08/2020 | 19:17 | מאת: אנונימית

שלום , לאחר הפלה בשבוע 8 שהייתה טבעית אך עם שארית. השארית נפלה לבד ב2 וסתות. נעשתה גם היסטרוסקופיה אבחנתית שבה נצפה רחם נקי וללא מומים. בדיקות שתן הריון שליליות. אחרי שלא הגיעה לי הוסת, נטלתי דופוסטן למשך 5 ימים (2 טבליות ביום), היום זה היום ה6 אחרי סוף הנטילה והיה לי דימום ממש קל, אפילו לא יודעת אם דימום או הכתמה חומה. לא ברור לי למה לא היה לי ממש דימום. לאחר ההפלה כבר קיבלתי 2 מחזורים כאמור אז לא ברור לי מה קרה הפעם- האם זה בגלל ההיסטרוסקופיה למרות שלא נעשה בה כלום מלבד הסתכלות? מה כדאי לעשות אני ממש מוטרדת כי אני רוצה לנסות שוב להיקלט.

06/09/2020 | 11:21 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

אנונימית שלום, אני מציעה כי תבצעי בדיקת הריון לוודא שלא נקלטת בתקופה זו וכי שתפני לרופא נשים מטפל שלך לבדיקה כולל US. הסבירות שנעשה נזק לרחם בהיסטרוסקופיה אבחנתית במהלך תקין, שואפת לאפס. וקבלת 2 ווסתות בתבנית תקינה מעידה כי ככה"נ הרחם חזר לתפקודו באופן תקין. מומלץ נטילת חומצה פולית טרם ובתחילת הריון. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה