הריון תאומים זהים בשליה אחת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/08/2020 | 03:46 | מאת: מאמוש

הי! אני בהריון תאומים זהים בשליה אחת עם מחיצה דקה ביניהם שבוע 13+6, השבוע הייתי ביקורת אצל הרופא והא הלחיץ אותי עם רשימת סיכונים שיכולים להיות, ההורים מלחיצים שאני צריכה לשמור מאוד ממש ברמה של שמירת הריון למרות שהרופא לא אמר זאת, אני ממש בלחץ, מה צריך לעשות? מה אסור? מה מותר?

23/08/2020 | 11:19 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

שלום וברכה, אני מניחה שהתכוונת בדבריך לתאומים מונוכוריאלים ביאמניוטים. ייעוץ מסודר לא נכון לתת במסגרת זאת ולפי דבריך נראה כי רופא הנשים המטפל שלך נתן לך סקירה מקיפה בנושא. לגבי שמירת הריון- במידה ואין גורם בעבודה שלך המסכן את ההריון ואין סיבוכים בהריון מלבד היותו הריון תאומים אין בעיקרון אינדיקציה לפי הנחיות ביטוח לאומי לשמירת הריון. עם זאת מומלץ לא להעמיס בפעילות פיזית וכמובן במידה והנתונים משתנים לשקול שמירת הריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה