רמת TSH 6.8 בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

07/05/2020 | 08:19 | מאת: מיכל

שלום רב , אני בהריון תאומים כבר בשבוע 18 , בבדיקת דם אחרונה התגלה רמת TSH גבוהה , הרופא המליץ על טיפול תרופתי . השאלה : האם נגרם נזק לעוברים ( מאחר וקראתי מאמרים שתת פעילות בלוטת התריס ) בשליש הראשון ?? מאחר וזה משמעותי בשליש זה ?? אני מוטרדת מאוווד - האם תהיה השפיה על ה- IQ של העוברים ??? ולמה הרופא לא עשה את הבדיקה הזאת בתחילת ההריון ???

09/05/2020 | 11:38 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

אכן היפוטיירוידיזם עלול לגרום לסיבוכי הריון ולכן מומלץ טיפול תרופתי חשוב לראות מה רמת הורמוני התריס עצמם - T3 ,T4. יש הבדל בין היפוטיירוידיזם תת קליני לקליני. ניתן לפנות ליעוץ. אנדוקרינולוגי .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה