קרישיות והפלות......

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/02/2019 | 17:08 | מאת: Lola

היי ד"ר אשמח מאוד לעזרתך! לאחר 2 הפלות בשבועות מוקדמים (אחת לפני שנצפה דופק והשנייה אחרי שנצפה) הופניתי לבדיקת קרישיות. הכל יצא תקין חוץ מ2 הערכים האלו: DNA (ds) Ab (התוצאה יצאה 10 כשהטווח הוא עד 6) LAC-SCT-SCREEN (התוצאה יצאה 53.2 כשהטווח הוא עד 47) הרופא המליץ על אספירין 100 מ"ג,ותהה לגבי קלקסן (שוקלת 46 אם זה קשור) כרגע לוקחת רק אספירין ו2 השאלות שלי הן: 1) האם אכן יש צורך לקחת אספירין במצב כזה?(יודעת שזה עובר שילייה וקצת חוששת) 2) השאלה היותר חשובה- האם לדעתך יש צורך לפי תוצאות הבדיקות בקלקסן? אודה מאוד לתשובתך

1.ראשית צריך לראות את כל הבדיקות כי מה ששלחת לגבי LAC האו חלקי ומתייחסים בעיקר לערך של ה RATIO. 2. לגבי ה ANTI DNA צריך לראות את הפאנל ולעשות לך אנמנזה מסודרת אם יש תופעות נוספות . אפשר ללכת לייעוץ ראומטולוגי האו יקיף את הכל. 3. כרגע אין סיבה לקלקסן אבל זה כי אני לא רואה את הברור המלא. המשמעות היא גדולה יורת מקלקסן - היא קשורה להאם את מוגדרת כסובלת מקרישות של APLA ויש לזה השלכות. גשי לייעוץ המטולוג או הריון בסיכון באופן סדור על מנת לקבל תשובה וטיפול בהתאם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה