הריון בסיכון גבוה - שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/11/2018 | 17:34 | מאת: ויקי

שלום, אני בשבוע 22 להריון השני שלי. ההריון הוגדר כהריון בסיכון מאחר והופיעו אצלי פעמיים דימומים (בשבוע 13 ולפני כ-3 שבועות). הריון ראשון היה בסיכון גם הוא, בעקבות ריבוי מי שפיר. הלידה הסתיימה בקיסרי חירום - חתך T הפוך. אני נמצאת כרגע ברילושיין בחו"ל. נכון לעכשיו אין דימומים כלשהם. בפעם הראשונה הובחנה המטומה ברחם שבעקבותה אושפזתי ובפעם השנייה לא היו כאבים נלוויים והומלץ על מנוחה בבית בלבד. הייתי אצל הרופא שלשום ולאחר בדיקה נרתיקית ואולטראסאונד נאמר לי שהכל נראה תקין. צוואר הרחם ארוך. הרופא קבע לי תור לעוד חודש להעמסת סוכר (פה מבצעים העמסה של 75 מ"ג כברירת מחדל) ואמר שלא נבצע סקירה שנייה. זה היה לי מוזר. האם עליי להתעקש על סקירה שנייה בייחוד לאור ההריון שיש לי ? כמו כן, אובחנה לפני כשבועיים פטריה חיצונית בנרתיק. הקרם שקיבלתי בהתחלה לא עזר ומשחה סטרואידית עשתה לי רע, צריבה ממש חזקה והרגשה של "שרפה". הפסקתי להשתמש בה. האם מותר להשתמש בנרות פרוביוטיקה ? מה צריך להיות הנוהל של המעקב במקרה שלי ? האם עליי להיות במעקב אצל רופא שמתמחה בהריון בסיכון ? תודה מראש

1. לגבי הפטריה אכן סטרואידים אינם טיפול טוב אלא משחות נגד פטרת. אבל אפשר בהחלט להשתמש בפרוביוטיקה 2. לגבי סקירה - הנוהל לסקירה מאוחרת הוא די מקובל בעולם, לא בורר לי למה אינך מבצעת 3. במסגרת מעקב הריון בסיכון יש לבצע מעקב גדילה בטרימסטר שלישי, ובמקרה שלך בגלל הניתוח יש לשלול נעיצות שליה וכמובן לקבוע מועד לקיסרי. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה