מיעוט מי שפיר כרוני - מוטרדת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/08/2018 | 15:49 | מאת: מיכל

היי בת 30, היריון שלישי, שבוע 31. שני ההיריונות והלידות הקודמים תקינים. משבוע 21 נצפה אצלי מיעוט מים יחסי (שבוע 21 - AFI 10 שבוע 25 - AFI 8-9 שבוע 27 - AFI 13 שבוע 29 - AFI 9.3 שבוע 30 - AFI 8.4) עשיתי את כל הבדיקות (למעט דיקור מי שפיר) - כולן תקינות. משקל העוברית - יציב ועומד על אחוזון 60-70. סקירה מכוונת - תקינה. לחץ דם - תקין השאלות שלי הן כאלה - 1. עד כמה הממצא חריג? (הרופאה שלי מאוד מוטרדת) 2. מה הפרוגנוזה? 3. האם יכול להעיד על בעיה בשלייה? תודה רבה

הי מיכל. כמות המים היא הערכה אולטרוסנית והיא אחד הפרמטרים לתפקוד שלייתי. עושה רושם שכמות המים יציבה ועומדת בערכים התקינים. הגדילה תקינה ואם אין סמנים אחרים לאי ספיקת שליה מדובר בממצא תקין. הפרוגנוזה בהתאם מצוינת.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה