סקירה ראשונה וצ'יפ תקינים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2018 | 09:28 | מאת: בהריון

שלום. שבוע 18. צ'יפ גנטי וסקירה ראשונה היו תקינים. אבל, בדיקת שקיפות עורפית הייתה 2.2 מ"מ. עם בדיקות דם (שהיו תקינות כל אחת כשלעצמן) יצא סיכוי של 1:150 לתסמונת דאון. אגב, אני בת 34.. האם הבדיקות הללו עדיין רלוונטיות? יש עוד בדיקות שכדאי לעשות? תודה מראש!

אם הציפ תקין שהרי תסמונת דאון אינה רלבנטית - כי אין. שקיפויות גבוהות (מעל 3) הולכות בקורלציה גם להפרעות נוספות ומצריכות אקו לב אבל זה לא המקרה. לכן כרגע נראה שהכל תקין. השלב הבא הוא סקירה מאוחרת. הערכים הבודדים של ערכי התבחין המשולש רלבנטים להפרעות אחרות (שלייתיות בעיקרן) אבל אם הן תקינות אז נראה שהכל טוב כאמור. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה