התקצרות של צוואר רחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/07/2018 | 14:32 | מאת: זוהר

שלום רב , בת 27 היריון ivf על רקע שחלות פוליציסטיות זה היריון שלישי - ראשון כימי שני הפלה ספונטנית בשבוע 7 ללא צורך בגרידה. בשבוע 16 התקצרות של צוואר הרחם לאורך 18 ממ לאחר אשפוז הוחלט על קבלת נרות אוטרוגסטן פעם ביום שחרור מביה"ח כאשר אורך הצוואר 30 ממ בביקורות אצל רופא היריון בסיכון הצוואר לא קצר מ23 ממ כעת שבוע 19+5 התקצרות של הצוואר הפעם ל4 ממ . מעבר להתקצרות ישנם התקשויות של הבטן מידי פעם ולכן הרופאים לא ממליצים על תפר ושצריך לבחור אחץ משתי אופציות חהמתין ככה ולקוות לטוב או לפנות לוועדה להפסקת היריון מה היית ממליץ לעשות ? האם בשום סיכוי לא ניתן יהיה לעשות תפר ?

הי זוהר, זו שאלה מורכבת מדי לפורום הזה. לתפר יש תנאים ואם סרבו לבצע צריך לבדוק למה.אם חוששים שיש לך צירים זה אכן לא רלבנטי. ככלל אוטרוגסטן נרתיקי ותפר הם שווי ערך במקרה שלך אבל את מקצרת את הצוואר תחת טיפול וזה מציב בעיה שאין לה תשובה אחת נכונה. אין מנוס מייעוץ פורמלי... בהצלחה!

24/07/2018 | 19:36 | מאת: זוהר

שלום לך, ראשית תודה על תגובתך . את חושבת שיש משהו אחר חוץ מהטיפול בפרוגסטרון שניתן לעשות ?

לא ממש... פרוגסטרון ותפר הם הכי יעילים במצב זה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה