קרישי דם ברחם לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/05/2017 | 12:02 | מאת: לאה

ילדתי בתאריך 2.5.17 היה דימום מועט שנפסק לאחר 5 ימים ומאחר והיו לי כאבי גב חזקים וכן בטן/רחם הופניתי לבי"ח שם נאמר לי שיש חי קרישי דם שאינם יוצאים קיבלתי כדורים ע"מ שאדמם אבל אין לי דימום הכאב חלש ואני מודאגת. נאמר לי גם שאם לא יצאו הגושים בדימום אצטרך לעבור גרידה. היום הייתי במרפאה אצל רופאת נשים שלא כל כך התרגשה ממצבי. כעת אני ממש מבולבלת ומפוחדת מה עושים?

הי לאה אני נוטה להסכים עם הרופאה שלך. זה מצב נפוץ. ומדובר בזמן קצר אחרי הלידה. לכן הבדיקה הרוטינית מבוצעת רק לאחר 6 שבועות. בשלב זה אם את מדממת באופן פעיל בצורה משמעותית או שעולה החום - צריך לטפל כדי שלא תאבדי דם רב, אם לא אין שום סיבה להתערב אלא להמתין. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה