מחזור ללא דימום, רק הפרשות חומות מעטות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/04/2017 | 18:52 | מאת: שרון

שלום רב, אשמח לעצה. אני בת 31 עם מחזורים סדירים שמגיעים כל 28 יום. אני ובעלי מנסים להרות כשנה כמעט. לאחרונה המחזורים שלי הולכים ומתחלשים- הדימום נהיה יותר ויותר מועט. מחזור לפני האחרון היה רק דימום של יום אחד בצבע חום כהה. המחזור הנוכחי שלי מאחר כ 4 ימים. הייתי בטוחה שסוף סוף זה הריון אך ביום השלישי לאיחור התחילו רק הכתמות חומות. בהירות קלות מאוד כמעט בלתי נראות. 2 בדיקות הריון שנעשו בהפרש של כמה ימים שליליות. הרופאה נתנה לי בחודש שעבר לעשות בדיקות דם הורמונליות ביום ה 3 למחזור ואמרה לי שהתוצאות טובות ואין שום דבר חריג. מדוע המחזור שלי כל כך חלש ללא זרם וללא דם? אני לא גרה בארץ ומרגישה שהרופאים פה בגישה מאוד שונה.. הרופא משפחה הוא גם הגניקולוג וכדי לקבל הפניה לגניקולוג של בית חולים צריך ממש להתחנן.. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי להבין מה עובר על גופי.. תודה רבה, שרון

הי שרון ראשית קשה לתת אבחנה מתאור בלבד אבל יש גורמים שונים שיכולים להביא למצבך החל מבאמת הפרעה הורמונלית ועד הפרעה מבנית ברחם. יש עוד שאלות שצריך לברר בעיקר אם את מנסה להרות. אין מנוס מבדיקת גניקולוג להעריך את עובי רירית הרחם משום שלעיתים התפקוד ההורמונלי תקין "על הנייר" אך לא ביולוגית. מעבר לזה אם את בת 31 ומנסה להרות שנה זה מספיק כדי להתחיל ברור ( לפחות בארץ). בראש ובראשונה מוודאים ביוץ. זה מכלול של דברים ששווה לבדוק לעומק. גם אם המערכת קשה התעקשי להגיע לבדיקת רופא נשים. זה יחסוך לך הרבה תסכול. בהצלחה! נשמח לסייע אם יהיו תוצאות נוספות

13/06/2022 | 07:29 | מאת: סבינה

אהלן אני בת,32 משנה לשנה המחזור שלי התחלש בקושי שיוצא לי מחזור אני שמה תחבושת חד פעמי והוא מגיע ממש ממש בקטנה רק בניגוב נייר יוצא לי אני מפחדת שיפסיק לי המחזור ואני מנסה להכנס להריון ללא הצלחה העם זה מפחיד שהמחזור שלי יתחלש שלא יפסיק לי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה