ייעוץ גנטי- שאלה חשובה אשמח לעזרתכם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/03/2017 | 21:32 | מאת: נוי

שלום, אנחנו מתכננים הריון. יש לי שאלה- במידה ולי יש אפילפסיה מסוג JME כללית, המוקד הוא טמפורלי, ולבן זוג שלי אין אפילפסיה וכנראה גם לאבא של אבא שלי הייתה אפילפסיה (סבא), מה הסיכוי לתורשה של אפילפסיה במקרה זה באחוזים? האם כדאי ללכת לבדיקת אקסון או בדיקת גנום כללית שהן במימון פרטי והאם הן בודקות את זה? כי אולי ייתכן שלבן זוג שלי הוא נשא אולי אבל בפועל המחלה לא מתבטאת. בנוסף מה הסיכוי שיהיה לו סוג שונה של אפילפסיה משלי? אציין שאנע מאוזנת כבר 14 שנים עם כדור אחד במינון בינוני. תודה!

29/03/2017 | 21:34 | מאת: נוי

הכוונה סוג אפילפסיה שונה משלי לילד

31/03/2017 | 15:51 | מאת: ד"ר סג'א ענאבוסי מורה

שלום נוי מומלץ לפנות ליעוץ גנטי מסודר חסרים הרבה פרטים על מנת לקבוע אם קיים מרכיב תורשתי ולפיו להחליט על אופן האבחון.. בבית חולים שלנו קיים יעוץ מסוג זה את מוזמנת לפנות לקבוע תור דרך זימון תורים בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה