מזרון ארגונומי?

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

06/09/2007 | 09:35 | מאת: מירי

צביקה שלום. לבעלי יש כאבי גב בגלל שהוא עובד בעבודה פיזית האם מומלץ לו להחליף מזרון? האם קיים מזרון ארגונומי? (כי הבנתי שיש כריות ארגונומיות...)

מירי , שלום רב אם הבנתי נכון, את מקווה שמזרון ארגונומי יפתור את בעיות הגב של בעלך..?? ובכן, למזרן יכול להיות השפעה מקלה על על כאבי הגב בעיקר אם המזרן מותאם למבנה הגוף של בעלך. הווה אומר, שבזמן שכיבה, בכל תנוחה, המזרון תומך בקשתות של עמוד השדרה. מזרן ארגונומי הוא מזרן שממלא את הדרישה שכרגע ציינתי. קיימים כיום שני סוגי מזרן ארגונומים, הבנויים מקפיצים נפרדים, לטקס או מחומרים סינטטים. ממליץ לגשת לכל חנות שקיימים שם מזרנים מהסוג הזה ופשוט לנסות. התחושה הראשונית חשובה מאוד ע"מ אך אם ניתן לנסות את המזרן תקופה מסוימת זה מומלץ. בנוסף הייתי ממליץ על ביצוע תרגילי גב "על הבוקר" ובסיום יום העבודה. חשוב שבעלך יתרגל הרמה נכונה של משאות. תוכלי למצא תרגילים והוראות לעבודה נכונה באתר של חברת ארגוטיים. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה