יובש בעיניים

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

05/08/2007 | 13:04 | מאת: שירלי

אני עובדת מול מחשב כ- 8 שעות ביום ושמתי לב לאחרונה שיש לי יובש בעיניים במהלך העבודה ולאחריה. הייתי מעוניינת לדעת האם היובש קשור לבהייה הממושכת במחשב, אם כן מה ניתן לעשות ע"מ למנוע את היובש. תודה.

שירלי שלום. אכן להסתכלות ממושכת בצג המחשב יש השפעות מזיקות על העיניים כגון יובש. מאמץ המיקוד הממושך מפחית את מספר המצמוצים פי חמישה לערך, מהמצב הנורמאלי, צג גבוה או רחוק מהדרוש ותנאי תאורה לקויים תורמים גם הם להתפתחות יובש בעניים. ע"מ למנוע יובש זה יש לדאוג אחת ל- 20 דק' להסתכל לנקודה רחוקה לכיוונים שונים או לסגור את העיניים למשך חצי דקה. ממליץ גם על בדיקת ראייה והתאמת משקפיים למחשב ע"פ הצורך כמובן.

מנהל פורום ארגונומיה