כפיפות בטן

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

23/05/2007 | 20:47 | מאת: ליאת

צביקה שלום, בעת ביצוע תרגילים לחיזוק שרירי בטן מופיעים לי כאבים בגב התחתון. התרגיל מבוצע כאשר כפות הרגליים מונחות על הרצפה, הידיים מונחות מאחורי הראש ואני מתרוממת כאשר הפנים פונות לכיוון התקרה. אשמח אם תוכל להמליץ לי כיצד ניתן להמנע מכאבים אלו. תודה

ליאת שלום נסי לבצע את התרגיל עם הרגליים למעלה או להניח אותם על הדום או שרפרף כך שיווצרו לך 90 מעלות ירך-ברך. תנוחה זו מורידה מהעומס על הגב ומקטינה את הלורדוזה (עקומה מותנית) הגבית. חימום לפני התרגילים מומלץ מאוד. תרגיל מתיחה פשוט, מהנה ובטוח - "תרגיל הנדנדה", המתבצע כך: שוכבים על הגב על גבי מזרן, מביאים ברכיים לחזה בעזרת הידיים, מרימים בעדינות עורף ו'מתנדנדים' על הגו המקושת קדימה ואחורה. תמעי מתנופות במהלך הביצוע של התרגילים. אם את ממשיכה לבצע כפי שתיארת תנסי לא לכופף את עמוד השדרה עד למקסימום האפשרי מהסיבה שהמשך הרמת הגו מהמזרן לקראת מצב ישיבה גורם לכפיפה שאינה מבוצעת באמצעות שרירי הבטן, אלא דרך שרירים חזקים יותר - כופפי הירך. מה שזה אומר בפועל הוא שבתרגיל כזה נכנסת לפעולה מערכת שרירים אחרת מזו שאותה התכוונת לפתח. בהצלחה צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה