כאבים במפרק הירך

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

15/05/2007 | 17:00 | מאת: יפית

כסטודנטית לפיזיותרפיה(...) בתקופת המבחנים אני יושבת על כסא זמן רב. התחילו לי כאבי גב תחתון ויש גם הקרנה למפרק ירך שמאל. בכל חצי שעה אני משתדלת לקום אבל הכאבים לא ממש עוזבים אותי. היש פתרון לזה?

שלום יפית לישיבה ממושכת יש השפעות רבות בגלל צורת הישיבה והזוויות כיפוף אשר נוצרות במפרקי הירך והברך וכמובן כיפוף בגוו. ->הגבלה בתנועות עמוד השדרה. רוב האנשים יושבים בכיפוף לפנים רכונים על שולחן ללא הלורדוזה (השקע הנורמלי בעמוד השדרה המותני) ומאבדים בהדרגה את התנועה לאחור של עמוד השדרה. הגוף אינו סובל להיות 'נעול' בתנוחה אחת לאורך זמן. -> שיבושים באספקת הדם, בעיקר בגפיים התחתונות. ישנו לחץ על כלי דם באזורי המגע עם הכיסא, המתבטא בדרך כלל בורידים. אזור המגע הוא בדרך כלל השליש התחתון של החלק האחורי של הירך. בנוסף, במהלך ישיבה ממושכת ישנה הצטברות דם בורידים העמוקים בשוקיים. הדם הורידי חוזר אל הלב באמצעות פעולת השרירים אשר סוחטים את הורידים ומזרימים את הדם כלפי הלב. ->לחץ על עצבי הגפיים התחתונות. לחץ ממושך יכול במשך הזמן לגרום לתופעות כגון נימול או הרדמות ואף לכאב. אני ממליץ לך להמשיך ללמוד קודם כל ובהצלחה במבחנים לגבי הכאבים: אם זה פוגע בתפקוד היומיומי שלך אז אני ממליץ לבדוק זאת אצל רופא אך בינתיים מספר משימות: 1. כנסי לאתר שלי בכתובת: http://www.ergotime.co.il/Dev2Go.web?Anchor=idune&rnd=1 2. עיצבי את עמדת הישיבה שלך לפי מה שרשום. 3. בדף תרגילים לגב בצעי מספר פעמים ביום את תרגילים 3, 5 ו- 7 את מוזמנת לבצע הכל כמובן. וכמובן עידכני לגבי מצבך בהצלחה צביקה כץ -ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה