סוגית חגורת הגב..

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

24/04/2007 | 21:22 | מאת: טל

ראיתי כי המלצת על השימוש בחגורת גב בעת הרמת משקולות בחדר הכושר. אפילו בזמן העבודה לא מצאתי עדות חיובית בעד חגורות כאלו באתרים מדעיים לעניין זה. דוגמא אחת מגיעה אפילו מהאתר של תחומך. www.cdc.gov/niosh/backbelt.html

טל שלום... אני שמח ומודה לך על עירנותך :) אם הטעיתי אותך אני מצטער..אשמח להבהיר לך את הנקודה א. לגבי עבודה ביחד עם חגורת גב, אתה צודק אך הדעות הינן חלוקות ואין מסקנה חד משמעית ועדות לכך תוכל לראות במספר מחקרים: *http://fmweb01.ucc.usyd.edu.au/pedro/FMPro ב. לגבי חדר כושר עם חגורת גב. אין עדות לכך שזה יעיל או לא יעיל. כמובן שהאדם שלובש את החגורה צריך לדעת לגבי שימושה הנכון ולהיות מודע לסיכון בהרמת משקל כבד (עם או בלי חגורה). בזמן הרמת משקל כבד בתנוחת כיפוף החגורה שומרת על מנחו התקין של הגב ומגינה ברמה מסויימת מעומס המשקל בתנוחה זו. כמובן שחשוב כי המרים (עם החגורה) יבצע את ההרמות בצורה תקינה כל זה תוכל לעיין באתר שלישם תמצא מידע לגבי הרמה נכונהhttp://www.ergotime.co.il/Dev2Go.web?id=199891&rnd=1 מקווה שהכל ברור בהצלחה צביקה

מנהל פורום ארגונומיה