בעיות מוזיקאים. זקוק לעזרה בדחיפות

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

09/11/2011 | 13:54 | מאת: גן

שלום, מזה זמן רב אני חווה כאבים בידיים כתוצאה מהקרנות מהגב והצוואר עקב אותם הרגלים רעים שארגונומיה מדברת עליהם. בחודש האחרון התחלתי טיפול בטכניקת אלכסנדר אצל מטפל שמתמחה במוזיקאים (אני גיטריסט מזה 11 שנה), ובנוסף אני עושה טיפולים אצל כירופרקט. התקבלתי לבית סםר מאוד גדול למוזיקה בארצות, שהמחיר של בהתאם, והובאה בפניי האופציה לעבודה בחו"ל בעגלות ל3-4 חודשים, על מנת לחסוך מספיק כסף לפחות למחיה שם. פה בארץ אני לא עושה מספיק כסף. רוב המוזיקאים לא. היום כשדיברתי עם המטפל שלי בשיטת אלכסנדר על הנושא הזה, הוא אמר חד משמעית שאם אני טס עכשיו לעבוד, אני כורה לעצמי בור ונופל לתוכו והוא משוכנע שברגע שאני אתחיל את הלימודים כל הכאבים יחזרו ובגדול ורוב הסיכויים שלנגן כמו שצריך, אני לא אצליח. יש דעות בעניין? כל עזרה תתקבל בברכה, אני בברוך מטורף ואני ממש אובד עצות. תודה, גן

רענן , שלום רב אם הפנמת את הטכניקות שלמדת באלכסנדר ואם ביצעת את השינויים הדרושים בתנוחות הנגינה ובנוסף הינך מבצע תרגילים והפסקות ע"פ הצורך, לא נראה לי שקיימת מניעה שתיסע. בהצלחה בלימודים צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה