כאבים בכף היד

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

25/01/2011 | 13:33 | מאת: אסף

שלום אני עובד הרבה מול המחשב ובאחרונה החלו לי כאבים בגב היד (ימין) בין שורש כף היד לבין האצבעות. האם זה CTS? (למרות שהכאב לא ממש בשורש) מה אתה ממליץ לעשות? תודה

אסף, שלום רב לא מדובר ב-CTS. התאור מתאים למאמץ מצטבר של הגידים הפושטים את שורש כף היד כנראה בגלל זמן ממושך של החזקת כך היד בכפיפה כלפי מעלה. ראשית, נסה לשנות את גובה הישיבה מול משטח העבודה. אם אין שיפור, נסה תומך ג'ל לכף היד. במקביל, הקפד אחת ל-10 ד' עבודה להוריד ידיך מהעכבר ולבצע כפיפה לפנים של כף היד. אם כל אלו לא עוזרים, יש לשקול רכישת עכבר ארגונומי המתאים לכף ידיך. הרבה בריאות צביקה כץ

מנהל פורום ארגונומיה