בחירת כסא

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

20/10/2010 | 15:02 | מאת: שי

שלום רב, אני סטודנט, ומעוניין לרכוש כיסא לעבודה ממושכת מול שולחן (עם ספרים) ומול מחשב. אני מעוניין לרכוש כיסא בריא, נוח ואיכותי, כאשר התקציב אינו מהווה מגבלה. מספר נתונים בסיסיים: - הגובה שלי הינו 1.73 - משקל 70 ק"ג - קשת מעט גדולה בגב התחתון. - גובה השולחן הינו גמיש. - אני עושה פעילות גופנית מרובה כגון, ריצה, יוגה ופילאטיס, ומקפיד על יציבה זקופה ונכונה. - סובל מעט מכאבי גב תחתון, וכאבי כתפיים. אודה לכם אם תוכלו להמליץ לי על מספר דגמים ספציפיים של כיסאות עבודה שיכולים להתאים. (ללא מגבלת תקציב). אני מעוניין בכסא איכותי "ברמה גבוהה". תודה רבה, שי

שי , שלום רב שלום רב, שם של דגם מסויים אינו ערובה להתאמה לממדי גופך או למבנה הגב. ממליץ לך בחום לפנות לאחד מהמקומות המצויינים למטה אך הקפד שכל כיסא שתבחר יעמוד בקריטריונים הבאים: פונקציות בכיסא: 1.מנגנון סינכרוני עם אפשרות להטיית המושב לפנים 2.משענות ידיים :רחבות, מתכווננות לגובה ולרוחב ויורדות לגובה נמוך ככל הניתן!!!! 3. משענת גב גבוהה- מעל גובה השכמות. בזמן בדיקת הכיסא: א.בדוק שרגליך תמוכות טוב ע"י המושב ב.בדוק שהתמיכה המותנית טובה ג.שב עם הכיסא ליד שולחן ובדוק האם משענות הידיים נכנסות מתחת למשטח העבודה במצב שמרפקיך בגובה משטח העבודה- מקומות שכדאי לבדוק: ספייס -טק, ד"ר גב, וקסמן, צרעה, פלטכניקה, פיטרו, פלטכניקה. אין דגם ספציפי- תלוי ביכולות הכספיות שלך ובהתאמת הדגם לגופך. אשמח לעזור לך. ברכה צביקה כץ ארגוטייםפתח בחלון חדש הדפסת ההודעה הוספת תגובה

מנהל פורום ארגונומיה