גב עליון..

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

12/12/2009 | 00:22 | מאת: אולגה

שלום צביקה, שמי אולגה ואני בת כמעט 19, לומדת בקורס תכנות בבסיס שהרצית בו השבוע. אני פונה בקשר לגב העליון שלי, שלאחרונה ממש הורג אותי, ואשמח לשמוע את תגובתך לעניין. אז קצת על הגב שלי: בגיל 12 בערך אבחנו לי עקמת בגב (ע"ש טורקלי, או משהו כזה), העניין לא הפריע לי עד גיל 16 בערך, שאז התחילו כאבי הגב העליון. הלכתי לרופא, והוא אמר לי שאני צריכה לחזק את שרירי הגב והבטן. את זה עשיתי בפעילות אירובית שלא כל כך תרמה לשיכוח הכאבים (לפחות היה כיף), ואיפושהו בתקופה הזו גיליתי את נפלאות ה"קליקים", שכפי שאמרת מאוד בריאים לגוף, והם באמת שחררו לי את הגב. אני חוששת שפיתחתי תלותיות מסויימת בקליקים האלה, וזה הגיע למצב בו אפילו הם כבר לא עוזרים לי. ביקרתי שוב אצל הרופא לפני כחצי שנה, עשיתי צילום רנטגן לגב וע"פ הרופא, שום דבר לא השתנה לי בגב. אז מה קורה עם הגב שלי? ומה אני יכולה לעשות למענו שיפסיק להטריד אותי? תודה, אולגה.

הי אולגה, מה נשמע? עצה טובה בשבילך: אני מעביר לך טלפון של פיזיותרפיסטית המתמחה זה מספר שנים בטיפול בשיטה חדשנית בעקמת המכונה "שרוט". גם אם לא ניתן לשפר את זווית העקמת ניתן לבצע הרבה דברים שיכולים לתחזק את הגב שלך בטווח הקצר והארוך. בעיקרון את צריכה לשלב בין תרגילים לטיפולים מקומיים לכאב. שמה אוסנת וינברגר ומספר הטלפון שלה הוא:0524239867 ומקום מגוריה בפ"ת. ממליץ לך לשוחח איתה. אמרי לה שאני שלחתי אותך. הרבה בריאות צביקה

מנהל פורום ארגונומיה