חולשת שריר?

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

02/12/2009 | 09:01 | מאת: דניאל

שלום לפני כ-7 חודשים קרה לי צירוף כאבים שהתבטא בכאב באגודל (יד שמאלית) וחולשה בשאר הזרוע. האגודל: לא נתקעתי במשהו או כל פעולה שיכלה לגרום לשבירתה. הזרוע: התבטא בתחילה ברעד ובכאב כשניסיתי להזיזה במאמץ הכי קל. הטיפול שנתתי לשניהם היה קיבוע האגודל ואי הזזת הזרוע (ניסיתי להשאירה צמודה לגוף כל הזמן). לפני כחודש, שתי הפציעות חזרו במקביל כמו פעם שעברה. הפעם לאגודל לקח הרבה יותר זמן להחלים ואילו החולשה ביד נשארה! הפעם היו לי חשדות: האם "פיקוק עצם"/רעש "קנאק" (לא מכוון) יכול להיות הגורם? הזרוע: שמתי לב, בניגוד לפעם שעברה, שהחולשה התחילה בזמן שימוש אינטנסיבי במחשב (משחק + תוכנה). בנוסף אציין שמיקום המקלדת נשאר כמו תמיד - ואף פעם לא היו לי בעיות ישיבה מול מחשב. אע"פ שנתתי לזרוע לנוח ונמענתי ממאמצים (כמובן להימנע מחדר כושר), כאשר אני מאמץ אותה במחשב - שוב מתחיל הכאב העמום, ועובר בד"כ אחרי יום. אני בן 26 ומתעמל קבוע בחדר כושר. מבנה גופי רזה - דבר שגרם לשברי מאמץ מהצבא. -->בדיקה נוירולוגית לא גילתה כלום. מכרים העלו בפני את המושג "חולשת שריר".

דניאל, שלום רב התופעות שאתה מתאר מתאימות לבעיה צווארית הגורמת להקרנת כאב ממקור עצבי לכיוון היד. אכן, ישיבה ממושכת ללא תמיכה נכונה לידיים או/ א-סימטריות של הצוואר יכולה להוות גירוי לבעיה מהסוג הזה. ממליץ על שני דברים: פנייה לקבלת טיפול פיזיותרפי במיידי ( דרך אורטופד או פרטי ). שיפורים ארגונומים בתחנת העבודה ( ראה באתר שלנו הוראו לישיבה נכונה ). בכל אופן, אין קשר בין "הקנקים" או בין מבנה גופך לתופעה הנ"ל. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

03/12/2009 | 09:52 | מאת: דניאל

תודה על התשובה המהירה.

מנהל פורום ארגונומיה