פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

27/02/2009 | 17:39 | מאת: דן

האם לאדם שסובל מ-2 פריצות דיסק בגב תחתון מותר לרכב על אופני כושר? הם לא יכול לגרום נזק לגב? תודה

דן, שלום רב ככלל, ישיבה כפופה לפנים, גם אם קיימת הישענות על הכידון מגבירה במידה מסויימת את הלחץ על הדיסק בגב. מאידך, הישיבה היא לא סטטית ( כמו על גבי כיסא מחשב ) כך שהלחץ על הדיסק הוא לא קבוע. כמו כ, אם כרגע המצב אינו חריף (אין הקרנות לרגל או כאב חריף ) אז אפשרי לבצע רק הקפד על שמירה על הקשת המותנית בגב התחתון והשתדל לשבת זקוף. כמו כן , הייתי מגביל את זמן הפעילות ל-10-15 דקות. הרבה בריאות צביקה כץ ארגוטיים

מנהל פורום ארגונומיה