תנוחות נכונות בחיי היום יום

דיון מתוך פורום  ארגונומיה

שלום איזו תנוחה לקריאת ספר תהיה לי בריאה, נכונה ונוחה, אשמח לתמונה או קישור. ובנוסף תנוחות נכונות ל: צפיה בטלביזיה שינה אכילה בשולחן האוכל ועבודה בשולחן עם המחשב הנייח. והאם בגיל 45 ניתן לאמץ הליכה זקופה או שקשה לשנות הרגלים בגיל זה והאם זקוף זה נכון בכלל? והאם להכנס עם נייד למיטה לשעה כשאני שכובה על הגב,ראשי על הכרית ובידי נייד זה תקין? לאחרונה ישנם כאבים בכתף ובזרוע ביד שאני מחזיקה את הנייד וקיבלתי כדורים לדלקת, השאלה אם זה נגרם מהנייד או מהחזקה ממושכת ולא נכונה תודה

תמי, שלום רב. שאלת הרבה שאלות שלא ניתן להתייחס לכולם בפורמט הנוכחי. לגבי קריאה- ממליץ על ישיבה עם מתקן הגבהה בדומה לזה שיש למחשבים ניידים. צפייה בטלוויזיה- לשמור בעיקר על צפייה שלא תגרום להרמה או הורדת הצוואר כלפי מטה ולמרחק סביר בהתאם לגודל הצג. שינה- על הצד, ברך אחת במעט כפיפה, כרית שתאפשר תנוחה סימטרית לצוואר החזקת טלפון שהיד לא תמוכה- בעייתי. מידע נוסף נמצא באתר שלנו במדור מאמרים www.ergotime.co.il

מנהל פורום ארגונומיה