כימותרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/03/2008 | 09:12 | מאת: איגי

שלום רב, אבי , בן 70, חולה בסרטן ערמונית. ה-PSA אצלו נמצא בעליה (מתונה) כרגע, למרות זריקות הורמונליות שמקבל (מ-3.15 ל-5.6 וכעת עומד על 6.15). האונקולוג החל לדבר עמו על כימותרפיה. שאלתי: האם כימותרפיה לטיפול בסרטן הערמונית (טקסוטר) דומה לכימותרפיה שבה מטפלים בסוגים אחרים של סרטן? אבי פשוט מאוד מאוד חושש. תודה על תשובתך!

17/03/2008 | 15:34 | מאת: טיפול

יש גם אפשרות שהיא די מצליחה בסרטן ערמונית ,מזון ,תוספים מיוחדים וכו' כימוטרפיה בעייתית והנזק לעיתים עולה בהרבה על התועלת הריגעית אם בכלל

20/03/2008 | 20:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

צריך לראות את כל תמונת המצב לפני שבכלל אפשר להביע דעה על נושא. ד"ר אריאלי

20/03/2008 | 20:25 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאיגי שלום האם תוכל לכתוב לנו בדיוק את תשובת הביופסיה של הערמונית ? האם עבר CT בטן , צ. חזה או CT חזה ומיפוי עצמות? אם כן פרט את התשובות .קשה לענות לך אם אין את כל התמונה מול העיניים. אם יש עליה ברמת PSA תוך טיפול הורמונלי לפעמים כדאי דווקא להפסיק טיפול זה , זה יכול להוריד זמנית את ה- PSA . לפעמים שוקלים טיפולים אחרים לפני טיפול כמוטרפי כמו למשל כדורי DES ( אסטרוגנים ). אולי שווה לך להתייעץ עם אונקולוג נוסף לפני ההחלטה? אם אתה מעוניין , כתוב ואולי נוכל לעזור לך בכך. ד"ר אריאלי

22/03/2008 | 15:29 | מאת: איגי

מנהל פורום סרטן הערמונית