דיאתילסטילבסטרול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אל מלא רחמים

על מעמדו האבסולוטי של הרחם, ועל הצורך בהבנה מעמיקה של תפקודיו על מנת למנוע הפלות ובעיות - סקירה מאת: ד"ר דוד סוריאנופרופסור דניאל זיידמןהפרעה במבנה הרחם על רקע מום מלידה או עקב בעיה נרכשת, עלול להוביל לקושי להרות, להפלות חוזרות ולסיבוכי הריון, כמו אי ספיקה של צוואר הרחם, לידה מוקדמת, מצגים לא תקינים של העובר בלידה ושיעור גבוה של ניתוחים קיסריים. מומי רחם מולדיםמום רחמי הינו מצב מולד אשר בדרך כלל נעדר תסמינים. על כן מרבית הנשים אינן מודעות כלל לפגם ברחמן. האבחנה של המום ברחם נעשית במהלך ברור רפואי בשל אי פריון, הפלות חוזרות או לידה מוקדמת. לעתים מאובחן המום הרחמי באופן מקרי במהלך בדיקה שיגרתית או בעת ניתוח קיסרי. האבחנה נעשית על ידי הערכת מבנה חלל הרחם בעזרת בדיקת על-שמע (אולטראסאונד), צילום רחם או היסטרוסקופיה אבחנתית. בדיקת העל-שמע...
ללמוד עוד על דיאתילסטילבסטרול
אל מלא רחמים-תמונה

על מעמדו האבסולוטי של הרחם, ועל הצורך בהבנה מעמיקה של...

מאת: למרות...
29/07/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדיאתילסטילבסטרול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דיאתילסטילבסטרול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אבי בן 54, לפני כשלוש וחצי שנים אובחן כחולה בסרטן הערמונית גרורתי CARCINOMA OF PROSTET, שלב D גליקסון 9, בתחילה הופיעו בלוטות מוגדלות בשרשרת האיליקה ונגע בעצם הפוביס. כשנתיים קיבל טיפול הורמונלי של זריקה אחת לשולשה חודשים וכדור קסודקס אחד ליום שעבד מצויין והעלים את הבלוטות הנגועות, אך לאחר כשנתיים הטיפול ההורמונלי הפסיק להשפיע ונתגלו גרורות בכבד, התחלנו במיידי טיפול כימוטרפי של קרבופלטין בשילוב עם טקסוטר, לאחר שישה טיפולים בוצע CT והובחן כי הנגעים בכבד הצטמצמו הומלץ על המשך של 4 טיפולים נוספים שבדיעבד לא תרמו מעבר,בינתיים בוצעה הפסקה של 8 חודשים שבהם קיבל אבי כדור אחד ליום בשם דיסטילבן + מדלל דם, לאחרונה בוצע CT נוסף שהצביע על החמרה במצב וההתחלנו שוב טיפול כימוטרפי שאת שמו עדיין לא למדתי זו סדרה של שלושה טיפולים כל טיפול 3 ימים, התייעצנו בקשר לצריבה, אך ב- CT הובחנה כמות גדולה של גרורות בכבד כך שלא ניתן לבצע תהליך זה, בינתיים החיים המשיכו להסתבך ולפני כחצי שנה בהיותי בת 30 ומיד לאחר לידת ביתי אובחן אצלי גידול במעי הגס מסוג אדנוקרצינומה, הגידול הוסר כולל כל הבלוטות וכרגע אני בטיפולים כימוטרפיים, התייעצתי עם האונקולוג שמטפל בי לגבי אבי והוא המליץ על טיפול של איטריום ביחד עם סירטקס, מה דעתך בנושא והאם היית ממליץ להפסיק את הטיפול הכימוטרפי עכשיו לאחר סדרה ראשונה ולעבור לטיפול בסירטקס. מקווה שההסבר שלי מובן, ומבקשת בבקשה התייחסותך רק למקרה אבי, סיפורי הוא שולי בעניין, והכי חשוב לי בעולם הוא לדעת שבשביל אבי ניסיתי את הכל ולא הרפתי גם כשמצב בריאותי השתנה. כל סימן קטן לשיפור מצבו הבריאותי של אבי בארץ או בחו"ל יתקבל כאופציה. תודה רבה ומקווה לבשורות טובות.

הטיפול בסירטקס יכול לתת תוצאות במידה והמחלה כרגע ממוקדת אך ורק לכבד . הנסיון בפרוסטטה לא גבוה אך עקב הכשלון הכימי טיפול זה עדיף ועוי לתת תוצאות

היכנסי לאתר wwww.sirt.co.il ותקבלי תשובות לגבי טיפול עם המוצר סירטקס

ד"ר אריאלי שלום רב, כתבנו לך כבר בעבר והיום אנו זקוקים שוב לעצתך: אבא בן 73, חולה בסרטן הערמונית. PSA עם גילוי המחלה (ב-2007) : 44, גליסון 7-8. מאז טופל בלוקרין+ קסודקס. עד כה, הגיב יפה לטיפול ההורמונלי, באפריל 2008 PSA היה 1.4. עם זאת, מאז ה-PSA נמצא בעלייה. בעקבות כאבים מהם סבל באיזור עצם הזנב, עבר בינואר סדרה של 10 הקרנות. מאז ההקרנות, הכאבים החמירו. לפני כחודש ביצע בדיקת PSA נוספת, שהראתה עלייה נוספת, ל-11. מיפוי עצמות שביצע מראה שכנראה קיימת גרורה באזור עצם הזנב. אבי חושש מאוד מכימותרפיה. האונקולוג רשם לו כדורי DES. לקח כדורים אלו במשך כשבועיים (3 ביום), אולם הפסיק לחלוטין לאחר שסבל מאוד מדפיקות לב מואצות ותשישות (עשה במקביל אקו-לב+בדיקות דם כלליות שיצאו תקינות) – גם הורדת המינון לכדור אחד ביום לא שיפרה את תופעות הלוואי. עם זאת, באותו זמן, הכאבים בעצם הזנב דווקא פחתו. לכן, כרגע אינו לוקח כלום. מאז שהפסיק עם ה-DES, הכאבים שוב החמירו, ומקרינים לכיוון ירך ימין. הבנו שלא ניתן לבצע כרגע סדרת הקרנות נוספת, ויש להמתין תקופת זמן מסוימת מסיום ההקרנות הקודמות. אבי היה במרפאת כאב, שאלנו על מתן זומרה ומטסטרון, אולם הרופא המליץ לחכות. שאלותינו: מה ניתן לעשות כדי להקל על כאביו של אבי? האם יש טיפול הורמונלי חלופי (גם אם לא כלול בסל התרופות) שיכול לסייע? האם ישנו משכך כאבים אפקטיבי יותר מזה שלוקח כעת (2 אלגוליזין בערב)? האם דיקור או טיפול משלים אחר יכול לסייע? אבי סובל מאוד, בעיקר בערב. בתודה מראש.

ללגה שלום את לא צריכה לשאול רופא כאב לגבי טיפול במטסטרון או זומרה אלא את הרופא האונקולוג שלו. האונקולוגים אמורים לתת לו את הפתרוןלכאבים.אני בכלל לא מבין מדוע הוא לא מקבל לפחות זומרה. היה אמור לקבל טיפול זה ( קל ויעיל ) מזמן. בנוסף אולי הוא צריך תרופות יותר חזקות נגד כאבים כמו טרמדול או טרמדקס ואפילו MCR או MIR .אין שום סיבה שבעולם שחולה עם סרטן, אפילו עם גרורות, יסבול מכאבים.אסור בכלל שיווצר מצב כזה. אם האנקולוג שלו לא יכול לפתור לו את הבעיות אולי שווה לך להתייעץ עם פרופסור אונקולוג נוסף, אפילו באופן פרטי\ דרך המושלם.אני לא יודע מי האונקולוג שלו,ולא רוצה גם לדעת,אבל אם את רוצה למצא מישהו מצויין התקשרי למ.מ.ר.מ. ויכוונו אותך הלאה בטל'\ תא קולי 08-8660672 או 08-8660683 . ד"ר אריאלי ד"ר אריאלי

אנחנו בהחלט ננסה להבין מדוע לא קיבל עד כה את כל מה שהמלצת עליו, כולל הזומרה. כמו כן, נבדוק את האפשרות להתייעצות פרטית. תודה מקרב לב. לגה

שלום רב, אבי , בן 70, חולה בסרטן ערמונית. ה-PSA אצלו נמצא בעליה (מתונה) כרגע, למרות זריקות הורמונליות שמקבל (מ-3.15 ל-5.6 וכעת עומד על 6.15). האונקולוג החל לדבר עמו על כימותרפיה. שאלתי: האם כימותרפיה לטיפול בסרטן הערמונית (טקסוטר) דומה לכימותרפיה שבה מטפלים בסוגים אחרים של סרטן? אבי פשוט מאוד מאוד חושש. תודה על תשובתך!

יש גם אפשרות שהיא די מצליחה בסרטן ערמונית ,מזון ,תוספים מיוחדים וכו' כימוטרפיה בעייתית והנזק לעיתים עולה בהרבה על התועלת הריגעית אם בכלל

צריך לראות את כל תמונת המצב לפני שבכלל אפשר להביע דעה על נושא. ד"ר אריאלי

לאיגי שלום האם תוכל לכתוב לנו בדיוק את תשובת הביופסיה של הערמונית ? האם עבר CT בטן , צ. חזה או CT חזה ומיפוי עצמות? אם כן פרט את התשובות .קשה לענות לך אם אין את כל התמונה מול העיניים. אם יש עליה ברמת PSA תוך טיפול הורמונלי לפעמים כדאי דווקא להפסיק טיפול זה , זה יכול להוריד זמנית את ה- PSA . לפעמים שוקלים טיפולים אחרים לפני טיפול כמוטרפי כמו למשל כדורי DES ( אסטרוגנים ). אולי שווה לך להתייעץ עם אונקולוג נוסף לפני ההחלטה? אם אתה מעוניין , כתוב ואולי נוכל לעזור לך בכך. ד"ר אריאלי

אבא שלי בן 75 ויש לו סרטן הערמונית כבר שנתיים.הו הי ברומניה ומקבל casodex-zoladex.הו מרגיש די בסדר חוץ מי כאבי רגליים(יש גרורות על האצמות). עם כדור פשות נגד כאב מישתדר.אבל הבדיקות ממש לא טובות הפדש כבר 119.מה הפירוש?אולי יש איזה טיפול יותר חזק? בת מודאגת מאוד. תודה

למירי שלום אם יש גרורות בעצמות ויש עליה מתמדת ב- PSA ( האם את יכולה לכתוב לי מה היו הערכים הקודמים ?) כנראה שהטיפול כבר לא יעיל . צריך להתייעץ עם רופא אונקולוג יתכן שעדיף לקבל טיפול אחר כמו למשל כדורי DES ( אסטרוגנים ) שלפעמים עוזרים או טיפול כמוטרפי כמו טקסוטר. כן היה כדאי לעשות בדיקת צפיפות העצם . עקב טיפול הורמונלי יכולה להיות אוסטיאופורוזיס וניתן לטפל בזומרה בוריד ( התרופה נכנסה לסל התרופות השנה לחולי סרטן הערמונית ) . אם כאבי העצמות בלתי נסבלים ניתן לטפל במטסטרון . אם את מעוניינת להתייעץ עם פרופ' אונקולוג מעולה תוכלי להעזר במתנדבי העמותה בטל'/ תא קולי 08-8660672 או 08-8660683 . ד"ר אריאלי

תודה רבה על התשובה ! הבאיה שאבא שלי חי ברומניה.אחרי שגילו את המחלה ליפני כשנתיים עם הטפול הערכים של הpsa היו בין 0.25 -2.00 משך שנה בערך.בחודש מאי השנה הו היה בארץ ו הpsa קפץ ל4.00 .שחזרו לרומניה היה 12.00 ביולי ואכשו 119. אולי העליה בגלל הביקור בארץ(מזג אוויר אחר )? נגד אוסטיופורוזיס הו מקבל איזה תרופה בוריד ואין לו כאבים חזקים הו מסתדר עם כדור אספירין. אני יש לי שתי תינוקות ולא יכולה לינסוע לשם אבל אני האוד מודאגת ולא יודעת מה הפירוש של העליה הגדלה פיתום.למה אני צריך לצפות? טיפול חדש יכול לעזור? אני ממש מפחדת בשביל לו. בתודה מירי