זייטיגה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

07/01/2015 | 16:19 | מאת: ר

שלום אבי בן 78 מאובחן מלפני שנתיים כחולה בס. ערמונית עם גרורות. קיבל טיפול בסופרפאקט שעזר לשנה וחצי, מאז עלייה בPSA ולפני חודשיים התחיל זייטיגה. 1. לכמה זמן בדרכ זייטיגה מצליח לטפל במחלה? 2. למה יש צורך להמשיך בסופרפאקט במקביל - כשברור שכבר לא תקף? 3. הרופא שלו החדש שינה את הסופרפאקט לזולדקס במקביל לזייטיגה, כשעברנו לזולדקס חיכינו מעט בינו לבין תוספת הזייטיגה מתך מחשבה שאולי ישפיע טוב ללא צורך בזייטיגה אבל והPSA קפץ מאוד. מה שלא קרה בסופרפאקט (שעלה בהדרגה רבה יותר). לכן לא כדאי לשלב את הסופרפקט עם הזייטיגה? 4. זה נכון שקופח מאשרת טיפול בזייטיגה רק ל-3 חודשים ואחכ צריך לבצע בדיקות הדמייה כדי לקבל אישור נוסף למרות שנצפתה ירידת PSA? לא נספיק לבצע את הבדיקות לפני החפיסה הרביעית, יעשו לנו בעיות? תודה!

אנסה לענות על השאלות אחת אחת: 1. לכמה זמן בדרכ זייטיגה מצליח לטפל במחלה? מאד משתנה בין המטופלים, בממוצע כ8-10 חודשים. 2. למה יש צורך להמשיך בסופרפאקט במקביל - כשברור שכבר לא תקף? מפני שכשמפסיקים נצפית בד"כ התפרצות יותר משמעותית של המחלה. לכן המטופל בשלבים העמידים לסרוס נדרשים להמשיך להיות במצב של סרוס. 3. הרופא שלו החדש שינה את הסופרפאקט לזולדקס במקביל לזייטיגה, כשעברנו לזולדקס חיכינו מעט בינו לבין תוספת הזייטיגה מתך מחשבה שאולי ישפיע טוב ללא צורך בזייטיגה אבל והPSA קפץ מאוד. מה שלא קרה בסופרפאקט (שעלה בהדרגה רבה יותר). לכן לא כדאי לשלב את הסופרפקט עם הזייטיגה? יתכן שכן. לא אמורה להיות בעיה עם זה. 4. זה נכון שקופח מאשרת טיפול בזייטיגה רק ל-3 חודשים ואחכ צריך לבצע בדיקות הדמייה כדי לקבל אישור נוסף למרות שנצפתה ירידת PSA? לא נספיק לבצע את הבדיקות לפני החפיסה הרביעית, יעשו לנו בעיות? זה משתנה בין הקופות. בד"כ לא עושות בעיות וגם מבינות בד"כ שמספיקה הדמיה אחת לחצי שנה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית