סמינומה?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

11/06/2014 | 09:48 | מאת: מייק

שלום. התייעצתי כאן בעבר ומבקש שוב. בן 41 כיום, לפני 14 שנה נון סמינומה אשך ימין, כריתת אשך, עליית AFP BHCG LDH + הגדלת בלוטות מאחורי הבטן. קיבלתי 3 סבבי BEP וחזרת כל הנתונים לנורמל. לפני שנתיים וחודשיים החלה עלייה איטית של BHCG שבחל לטפס ב 4 יחידות לחודש והגיע בשיא ל 80. לאחר ההגעה ל 80 החלה ירידה שנמשכת חצי שנה ונראתה במהלך מספר בדיקות רציפות והגיעה עד ל 47 בבדיקה אחרונה. בכל התקופה הזו אין כל עדות רדיולוגית לממצא. לפני מספר ימים מיששתי גוש באשך נותר וניגשתי למיון. בא.ס. אשך נמצא גוש איזואקוגני עם זרימת דם בתוכו 15 ממ מתאים לתהליך תופס מקום, ובנוסף מספר מוקדים היפודנסים המתאימים לפיזור משני. בוצעה כריתת אשך נוספת. ביום הניתוח בוצע סי טי חזה בטן ואגן אשר היה ללא ממצא. AFP + LDH תקינים כל הזמן. שאלותיי הן: האם לפי הנתונים (גיל וקצב התקדמות) הממצא מתאים לסמינומה או לנון סמינומה? האם ייתכן גוש סרטני שגדל ובמקביל BHCG יורד? מה הפרוגנוזה על פי נתונים אלה? ד"א התחלתי טיפול בנבידו לצורך טסטוסטרון. תודה לייעוצך.

מייק שלום, הרושם שלי זה שמדובר בסמינומה אך אמורה להיות תשובה פתולוגית מסודרת.. בנוגע לעליית הסמן, אין לי תשובה ברורה ויכולות להיות כל מיני אפשרויות. לדוגמגא, נסיגה חלקית של הגידול, ירידה בהפרשת הסמן ע"י הגידול וכיו"ב בכל מקרה מדובר במחלה עם פרוגנוזה מצויינת בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית