שאלה- עלייה חדה בערך ה-psa

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/05/2014 | 01:01 | מאת: שקד

שלום, אצל אדם מבוגר עם עבר של סרטן בערמונית, לפני כ-6 שנים. עלייה בערך ה-psa מ-0.34 ל-0.66 תתכן ירידה ב-psa לאחר עוד מספר חודשים? תודה לתשובתך!

שקד שלום, לא ברור לי אם אותו אדם מבוגר עבר ניתוח או הקרנות או לא טופל כלל. התשובה לשאלתך תלויה בתשובתך בברכה דר ברגר

21/05/2014 | 00:11 | מאת: שקד

שלום ותודה להתייחסותך! לאבא שלי שכיום הוא בן 80. היה סרטן בערמונית לפני כ-7 שנים. הגליסון היה 4+3.לשם כך עבר כ-42 הקרנות לערך,וקיבל גם זריקת זולדקס(שכרגע אינני יודעת כמה זריקות קיבל בסה"כ). עבר גם כריתה של הערמונית(לא מלאה) עוד שנים קודם לסרטן! בשנה האחרונה היו לו 3 אפיזודות של דם עם קרישי דם בשתן! בשתי בדיקות ציסטוסקופיה(בציסטוסקופ גמיש) שנעשו, לא התגלה דבר=יצאו תקינות! ה-psa עלה מ-0.34 ל-0.66 . לאור מה שכתבתי: האם תתכן ירידה של ערך ה-psa לאחר עוד מספר חודשים? תודה!!!

מנהל פורום סרטן הערמונית