הכרות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

01/04/2007 | 17:49 | מאת: דורון אפרתי

אני בן 55 והתחלתי לסבול מבעיות במתן שתן ובמקביל כאבי גב ובעיות בעיקול החל ממרץ-אפריל 2006. הלכתי לרופאים אורולוגים, אורתופדים, גסטרולוגים ואחרים, בכיתי, ייללתי, צעקתי וקיטרתי וכולם רק רצו לשלול סרטן ואכן שללו. האורתופד האחרון שלח אותי לצילום רנטגן של הגב וכשראה את התוצאות אמר שאני מועמד לניתוח איחוי חוליות ולצורך זה הוא צריך CT. בינתיים היו כאבי תופת בגב תחתון וברגלים שאילצו אותי לקחת המון ארקוקסיה ואתופן שדפקו לי את הכליות. בסוף חודש אוקטובר גילו ב CT את הסרטן (כמובן באיחור רב ביותר), אשפזו אותי בנהריה ושם חשבו שמדובר ב- MM אבל אחי שהוא בכיר מאד ב NIH התיעץ עם הרנטגנולוגים הראשיים של ממשלת ארה"ב, הם בחנו את ה- CT וקבעו שמדובר בסרטן הערמונית והתברר שצדקו. ה- PSA היה 137 עם גרורות בחוליות L4-L5 ובסקרום ובלוטות לימפה מוגדלות מאד עם קישוריות בריאה. בנהריה החזיקו אותי 5 ימים בחינם, עשו מיפוי עצמות (קליטה מוגברת בחוליות התחתונות ועוד כמה מוקדים) אבל לא עשו ביופסיה ולא הקרנות. אחרי 5 ימים של לחצים העבירו אותי לרמב"ם ובאותו יום התחילו טיפול הורמונאלי של קסודקס במינון כפול מהמקובל, הקרנות לחוליות המותניות ועשו ביופסיה (13 גלילים) והתוצאה היתה גליסון 8 (4+4). הכאבים חוסלו אחרי 8 הקרנות ואת הקסודקס נאלצו להפסיק בשל פריחה אלרגית קשה ביותר שלקחו ממנה ביופסיה ותוך כמה ימים היא נעלמה. אחרי השחרור קיבלתי כל 3 חודשים סולדקס, כל יום כדורי אנדרוקור ואחת לחודש עירוי זומרה. ה- PSA ירד תוך חודשיים מ- 137 ל- 1 ותוך חודש נוסף ל- 0.35 . את האנדרוקור הפסיקו לפני כחודש בגלל תופעה של קוצר נשימה קשה (לא נמצאה בעיה באקו לב אך לא הצלחתי להשלים בדיקת לב במאמץ). נשארו לי כאבים בזמן ישיבה בעצם הזנב והרופאים חלוקים בינהם באשר לדרך הטיפול. האורתופדים מציעים הזרקת סטרואידים למקום והאונקולוגים ואחרים טוענים שאסור להזריק כאשר יש גרורות. בצילום CT חוזר התברר שכל התסמינים הקודמים לא נראים. בינתיים אני מנוע מלעבוד בגלל חשש משבר פתולוגי בחוליות התחתונות לכן אני עוסק במה שאני מומחה-לחקור באינטרנט (במקרה זה את המחלה שלי) וללמוד על מחקרים חדשים בתחום. אני סובל מתופעות לוואי קשות מהטיפול ההורמונאלי בנוסף לתופעות הרגילות כגון עייפות, קוצר נשימה, חולשה וקור ! לא גלי חום, להיפך. לכן אני שוקל להפסיק את הטיפול ההורמונאלי ולנהל את המחלה בשיטת ה- intermittent או ה- wait AND watch אך עדין לא קבלתי החלטה סופית בנדון. במסגרת חקירת ה- clinical trials עליתי על התרופות החדשות שעומדות לצאת לשוק. אחת היא הורמונאלית שאמורה לפעול ברציפות בלי לגרום ל- hormonal refractory ששמה MDV3100 של חברת Medivation עליה כתבתי לך בעבר והשניה שהתפרסמה לפני 4 ימים של חברת Dendreon מסיאטל שמבוססת על Gene Therapy על פי השיטה שפיתח פרופ' סטיבן רוזנברג מה NIH שבה מלמדים את תאי ה- T להלחם בתאים הסרטניים. לצערי, בהמשך התברר שבניסויים הקלינים נמצא שהיא יעילה בגליסון עד 7 ומעל זה לא נמצאה יעילות סטטיסטית. כאמור, הגליסון שלי 8. אז אני ממשיך לחקור. במידה שתצמא בארה"ב תרופה ניסיונית מתאימה, אני אצורף לקבוצת מחקר שאולי תציל אותי כאשר ה- PSA יתחיל לטפס שוב כצפוי במהלך השנה או השנתיים הקרובות. קישורים לצילומי CT או MRI: www.efrati.com/doron/CT.nrg www.efrati.com/doron/CT2_US.nrg www.efrati.com/doron/MRI.nrg אני מבקש את סליחתך על הבדיחה הארוכה והמשעממת. בברכת חג שמח ושלא תהיה לך עבודה רבה, דורון אפרתי בוסתן הגליל.

01/04/2007 | 18:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

דורון אפרתי לילה טוב קודם כל תודה ששתפת אותי ( ואת חברי הפורום לעתיד) בכל מה שעברת ולא פחות חשוב שכתבת את כל מה שהרגשת. האם בשלב כלשהו שקלו טיפול במטסטרון ( סטרונציום ) או טקסוטר? ( טקסוטר נכנס לסל התרופות השנה ). הנסיון בארץ עם טיפולים אימונולוגיים קטן ביותר לגבי סרטן הערמונית ( נראה לי שעדיין בשלב של העכברים) , אבל בהחלט זה תחום העתיד. היות שלך יש יותר זמן ממני לחפש באינטרנט, אשמח על כל פיסת מידע שתוכל להעביר לפורום זה ( גם אני לומד מזה). האם תוכל להגיע לקבוצת התמיכה שלנו בגבעתיים? השנה יש תוכנית טובה של מרצי חוץ בכל מיני נושאים : אונקולוגיה, אורולוגיה ,פתולוגיה וכו'. הרבה בריאות וחג שמח ד"ר אריאלי

01/04/2007 | 19:17 | מאת: דורון אפרתי

חקרתי את נושא הכימותראפיה כולל הטקסוטיר והסטראפלטין והייתי בקשר עם אבישי סלע. נראה לי שבשלב זה הטיפול לא מקובל כקו ראשון. לגבי קו שני אני בספק אם אנסה אותו מפני שהשיפור הצפוי לי בתוחלת החיים הוא כשנה ועם הרבה מזל שנתיים (אני לא מזלזל) אבל עם הרבה סבל ואיכות חיים לא משהו. אני לומד כיום על שיטות להקלת הסבל בשלבים האחרונים, תרמתי את גופתי למדע בהנחה שלא ירצו להשתיל ממני איברים בשל התרופות שאני אהיה ספוג בהן בשלב זה. הטיפולים האימונולוגיים דווקא מתקדמים מהר ולראייה התרופה PROVENGE אבל המחקר עדין בראשיתו וגם תרופה זו שצפויה לקבל את האישורים מה- FDA באמצע מאי השנה לא הראתה כל יתרון לעומת בלאצבו כאשר לחולים היה גליסון 8 ומעלה וכאמור, עם המזל הטוב שלי יש לי 8

מנהל פורום סרטן הערמונית