מה עדיף XGEVA או זומרה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/03/2014 | 15:39 | מאת: ר.ק

בעלי חולה סרטןערמונית עם גרורות בעצמות הציעו לו הרופאים את זומרה כמחזקת העצמות אך יש לה תופעות לוואי האם עדיף להשתמש ב XGEVA ומה הן התופעות לוואי שלה? בברכה רותי

שלום רב, באופן כללי אני כיום ממליץ על XGEVA על פני זומרה מהסיבות הבאות: 1. מספר מחקרים גדולים הראו יתרון קל לXGEVA כמונעת ארועים גרמיים כגון שברים, כאבים גרמיים וכיו"ב 2. התרופה ניתנת כזריקה תת עורית הניתנת בקופה ולא מתן תוך ורידי כפי שנדרש בזומרה 3. התרופה פחות רעילה לכליות יחד עם זאת, כמו זומרה גם XGEVA עלולה לגרום לנמק בלסת ולכן צריכים להיות זהירים ולהתייעץ לפני טיפול שיניים בברכה ד"ר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית