דחוף תוצאת בדיקה רקטאלית+PSA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/03/2014 | 16:09 | מאת: אבי

שלום רב אני בן 41 ,בריא , ללא בעיות עם שלפוחית השתן.מטופל בסרוקסט מידי שנתיים במינון נמוך של חצי כדור ליום עקב בעיות חרדה לאחר מותו של אבי מגידול בלבלב. בבדיקה שגרתית אצל אורולוגית (מקרה חד פעמי של בריחת שתן בלילה)נמצא שאשכים ופין תקינים, ערמונית+1 נוקשה באונה ימנית. בדיקת PSA=0.45 , נשלחתי על ידה לאולטרסאונד. בבדיקה חוזרת אצל אורולוג אחר נמצא : ערמונית+1 ,נודול קטן נוקשה משמאל בבסיס. הוא שלח אותי לביופסיה . כמו כן בבדיקת אולטרסאונד בטן לפני שלושה חודשים: ערמונית אינה מוגדלת,דפנות שלפוחית שתן תקינות. בגיל 27 נבדקתי ע"י אורולוג שציין בפניי שהערמונית שלי מעט מחוספסת אך הוא לא התייחס לזה . מה דעתך? האם יש חשש שיש לי גידול סרטני בערמונית או שזה נראה משהו אנטומי אצלי? כל בדיקות הדם שלי מלפני שלושה שבועות (ספירה,כימייה,בלוטת תריס ) תקינות לחלוטין.

אבי שלום, להערכתי, אין לך ממאירות. יחד עם זאת אני מגבל בתשובתי כי לא בדקתי אותך. בכל מקרה לא הייתי עושה ביופסיה ונשאר במעקב בלבד. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית