פקקת בורידים השטוחים אחרי ניתוח רדיקלי בערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

21/11/2013 | 14:20 | מאת: חיה

בעלי בן 67 חולה בסרטן הערמונית. לפני 4 חודשים נותח ניתוח רדיקלי להסרת סרטן הערמונית לאחר מדד גליסון 6 iפי אס איי 12. לאחר הניתוח היה חשד לזליגה של הסרטן אל מחוץ לערמונית אולם הפי אס איי נמוך כיום 0.01. האם העובדה שפיתח פקקת בורידים השטוחים בשוק רגל שמאל עשויה להיות קשורה למחלת הסרטן שלו והאם הוא זקוק לחוות דעת אונקולוגית מעבר לפיקוח של האורולוג שלו? תודה מראש על תשובתך.

חיה שלום רב, לא בהכרח קיים קשר בין פקקת ורידים וסרטן הערמונית. יחד עם זאת גם המחלה וגם הניתוח מהווים גורם סיכון למצב זה. אני כן ממליץ מעקב אונקולוג. במקרה ואתם בוחרים המשך מעקב אצל אורולוג בלבד, אני עדיין ממליץ לפנות לאונקולוג במידה והPSA מתחיל לעלות בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית