מה לעשות?

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/08/2013 | 15:52 | מאת: מיה

שלום רב. אבי עבר שני ניתןחי לב של האוארטה העולה ולפני חודשיים עבר תאונת דרכים.בעברו סבל מסרטן הערמונית,עבר כריתה מלאה.מיפוי ביקש לשלול חשד לגרורות וmri- תוצאותיו להלן: במישור סאגיטלי ואקסיאלי, כולל T1, PD, T2 בשקלול SE, TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת הזרקת חומר ניגוד. פרטים קליניים: לאחר חבלה וקליטה במיפוי. .D4- ו D1, D2, D3 מודגם תמט של גוף חוליה באספקט העליון. D7 תמט חלקי של גוף חוליה .D12- ו D11 תמט של גוף חוליה עם האדרה בולטת לאחר הזרקת חומר ניגוד. D12 מודגם אות בלתי תקין מגוף חוליה האדרה בולטת, ממצאים דומים אך ,D3 אות בלתי תקין מלשד החוליות מודגם גם בגובה .D2-3 במידה פחותה מודגמים גם בגובה לא מודגמים סימני לחץ ניכרים על השק והחוט. לחץ קל על השק והחוט. D11-D12 בגובה עקב האות הבלתי תקין וההאדרה הבולטת D3 ובגוף חוליה D12 הממצאים בגוף חוליה אינם נראים מתאימים לשבר על רקע אוסטיאופורוזיס בלבד ויכולים להתאים לשבר עקב תהליך פתולוגי בעצם, לכן רצוי המשך בירור ומעקב לשלילת מעורבות משנית. מודגם רושם לדיסקציה של האאורטה הטורקלית וכן באזור הבטן העליונה. אשמח לחוות דעת. מיה

מיה שלום, הפענוח ששלחת לי לא לגמרי ברור לי. האם זה מיפוי עצמות או MRI? גם לא ברור לי מתי ואיזה מחלה הייתה לו בערמונית. האם הPSA ירד ל0? בכל מקרה אני ממליץ בדיקת PSA חוזרת, ולהגיע לרופא אונקולוג מומחה בתחום שיעשה הערכת מצב כללית ושיקבל החלטה מושכלת בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית