ביופסיה חיובית לסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

01/08/2013 | 02:13 | מאת: אוהד

שלום רב, אנא תנו לי תשובה מפורטת. אבי בן 64 בריא בדכ. ללא תופעות לוואי ותסמינים מיוחדים עבר בדיקת דם לפני שנה. בתוצאות psa נמצאה רמה של 9.7 לאחר שנה ללא שינוי ב psa הרופא הפנה לאורולוג ולאולטראסאונד שמצא הגדלה של בלוטת הערמונית הלוחצת קלות על שלפוחית השתן. אבי הופנה לביופסיה במהלכה נלקחו 12 דגימות משני צידי הבלוטה ונכתב בלוטה היפולטרלי דו צדדי נודולרית. אתמול קיבלנו תוצאות במהלכן לצערנו התבשרנו שמדובר בגידול סרטני והופננו למיפוי עצמות ו ct. בתוצאות הביופסיה נכתב: דגימה ימנית גאליסון 6 (pp3 ps3). בשמאלית גאליסון 7 (pp3 ps4) עם perineural invasion. שאלותי: מהי דרגת החומרה של המחלה לפי t1 t2 t3 t4? האם היא התפשטה? האם החדירה המצויינת היא מעבר לקופסית? מהן סיכויי ההחלמה? מה המשמעות של המונח perineural invasion? מה המשמעות של בלוטה היפולטרלי דו צדדי נודולרית? סליחה על השאלות המרובות אנחנו בחרדות שכן הבדיקות מתפרסות למשך חודש וחצי ואנחנו ללא תשובות. בתודה מראש.

אוהד שלום, אתה מתאר מצב שבו אביך אובחן עם סרטן הערמונית גליסון 7 (הגבוה יותר הוא הקובע) עם PSA קרוב ל10. כמו כן אני מבין שמדובר בערמונית מוגדלת. אני מניח שטרם עשו בירור סיסטמי של מיפוי עצמות ו/או CT אך נקודת ההנחה הסבירה הינה שהמחלה מקומית וטרם התפשטה. באופן כללי מדובר במצב נפוץ של סרטן ערמונית בסיכון בינוני להתפשטות המחלה (בטווח של שנים) עם 2 אופציות טיפוליות עיקריות: 1. ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית 2. הקרנות וטיפול הורמונאלי לחצי שנה. שתי האופציות מצויינות והסיכויים שאביך יבריא מצויינים. מה שכן, צריך להחליט באיזה דרך ללכת. מה היתרונות ומה החסרונות בכל מסלול. לשם כך אני ממליץ לתאם פגישה עם אונקולוג מומחה בתחום. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית