כאבים בעקבות סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

26/04/2009 | 23:03 | מאת: לגה

ד"ר אריאלי שלום רב, כתבנו לך כבר בעבר והיום אנו זקוקים שוב לעצתך: אבא בן 73, חולה בסרטן הערמונית. PSA עם גילוי המחלה (ב-2007) : 44, גליסון 7-8. מאז טופל בלוקרין+ קסודקס. עד כה, הגיב יפה לטיפול ההורמונלי, באפריל 2008 PSA היה 1.4. עם זאת, מאז ה-PSA נמצא בעלייה. בעקבות כאבים מהם סבל באיזור עצם הזנב, עבר בינואר סדרה של 10 הקרנות. מאז ההקרנות, הכאבים החמירו. לפני כחודש ביצע בדיקת PSA נוספת, שהראתה עלייה נוספת, ל-11. מיפוי עצמות שביצע מראה שכנראה קיימת גרורה באזור עצם הזנב. אבי חושש מאוד מכימותרפיה. האונקולוג רשם לו כדורי DES. לקח כדורים אלו במשך כשבועיים (3 ביום), אולם הפסיק לחלוטין לאחר שסבל מאוד מדפיקות לב מואצות ותשישות (עשה במקביל אקו-לב+בדיקות דם כלליות שיצאו תקינות) – גם הורדת המינון לכדור אחד ביום לא שיפרה את תופעות הלוואי. עם זאת, באותו זמן, הכאבים בעצם הזנב דווקא פחתו. לכן, כרגע אינו לוקח כלום. מאז שהפסיק עם ה-DES, הכאבים שוב החמירו, ומקרינים לכיוון ירך ימין. הבנו שלא ניתן לבצע כרגע סדרת הקרנות נוספת, ויש להמתין תקופת זמן מסוימת מסיום ההקרנות הקודמות. אבי היה במרפאת כאב, שאלנו על מתן זומרה ומטסטרון, אולם הרופא המליץ לחכות. שאלותינו: מה ניתן לעשות כדי להקל על כאביו של אבי? האם יש טיפול הורמונלי חלופי (גם אם לא כלול בסל התרופות) שיכול לסייע? האם ישנו משכך כאבים אפקטיבי יותר מזה שלוקח כעת (2 אלגוליזין בערב)? האם דיקור או טיפול משלים אחר יכול לסייע? אבי סובל מאוד, בעיקר בערב. בתודה מראש.

30/04/2009 | 18:30 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ללגה שלום את לא צריכה לשאול רופא כאב לגבי טיפול במטסטרון או זומרה אלא את הרופא האונקולוג שלו. האונקולוגים אמורים לתת לו את הפתרוןלכאבים.אני בכלל לא מבין מדוע הוא לא מקבל לפחות זומרה. היה אמור לקבל טיפול זה ( קל ויעיל ) מזמן. בנוסף אולי הוא צריך תרופות יותר חזקות נגד כאבים כמו טרמדול או טרמדקס ואפילו MCR או MIR .אין שום סיבה שבעולם שחולה עם סרטן, אפילו עם גרורות, יסבול מכאבים.אסור בכלל שיווצר מצב כזה. אם האנקולוג שלו לא יכול לפתור לו את הבעיות אולי שווה לך להתייעץ עם פרופסור אונקולוג נוסף, אפילו באופן פרטי\ דרך המושלם.אני לא יודע מי האונקולוג שלו,ולא רוצה גם לדעת,אבל אם את רוצה למצא מישהו מצויין התקשרי למ.מ.ר.מ. ויכוונו אותך הלאה בטל'\ תא קולי 08-8660672 או 08-8660683 . ד"ר אריאלי ד"ר אריאלי

30/04/2009 | 18:56 | מאת: לגה

אנחנו בהחלט ננסה להבין מדוע לא קיבל עד כה את כל מה שהמלצת עליו, כולל הזומרה. כמו כן, נבדוק את האפשרות להתייעצות פרטית. תודה מקרב לב. לגה

מנהל פורום סרטן הערמונית