אפקטיביות של 4KSCORE וביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

08/02/2020 | 21:24 | מאת: נתן אדיר

PSA הוא 5.5 הסיכום בMRI הוא ערמונית מוגדלת עם BPH יתכן פרוסטיטיס. (TZ מוגדלת והטרוגנית) קשרית לא ספציפית קוטר 5 מ"מ. האם על סמך מידע זה, כדאי לעשות 4KSCORE. האם תוצאות הבדיקה לא יעוותו מהפרוסטיטיס? האם הקשרית לא קטנה מידי ולכן לא כדאי לעשות ביופסיה?

4KSCORE זו בדיקה שמעריכה סיכויים לאבחון ממאירות בסיכון בינוני. עם תוצאת הבדיקה תהיה לדוגמא 5, זה יחזק ביצוע ביופסיה ואם היא תהיה 5 זה יחזק מעקב בלבד. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית